EUR: 307,52 Ft
CHF: 286,71 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Belföld

Szijjártó: Magyarországgal nem lehet szórakozni!

Budapest, 2015. december 13.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A kormány a bevándorlási válság kezelésekor világossá tette, hogy Magyarországgal nem lehet szórakozni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

A tárcavezető hangsúlyozta, Magyarország méltatlan támadásokat, morbid vádakat és igazságtalan kritikákat kapott az elmúlt időszakban, miközben bebizonyította, az Európai Unió történelmének talán legsúlyosabb kihívása közben is lehetséges a külső határok védelme.

“Ezeket a támadásokat egytől egyig visszavertük” – közölte Szijjártó Péter, majd úgy fogalmazott, “aki szórakozik velünk, annak eddig is visszavertünk és ezután is vissza fogunk verni”.

A külügyminiszter szerint az unió bevándorlási politikája rituális öngyilkosságra hasonlít, hiszen látványos, káros és veszélyezteti a kontinens jövőjét. Kiemelte ugyanakkor, hogy miniszterként továbbra is olyan külpolitikát folytat majd, amely megakadályozza, hogy Magyarország úgy nézzen ki, mint korábban néhány hétig a Keleti pályaudvar.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek