EUR: 304,82 Ft
CHF: 273,47 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Szíriai menekültnek gyűjt Edward Norton

Egy, a polgárháború által hazájából elűzött, a bombázásokban több hozzátartozóját is elvesztő szíriai tudós számára indított gyűjtést Edward Norton amerikai filmsztár, akinek felhívására keddig 427 ezer dollár (123 millió forint) gyűlt össze.

“Mi életben maradtunk, de lelkileg meghaltunk” – mondta a valódi nevén meg nem nevezett tudós egy beszámolóban, amelyet a Humans of New York című blog közölt a tragikus sorsú férfiról. A csak Tudósként emlegetett szíriai férfi két éve egy bombázásban elveszítette hét hozzátartozóját, köztük a feleségét és egyik lányát. Jelenleg Isztambulban vár arra, hogy az Egyesült Államokba, a Michigan állambeli Troyba költözhessen.

“Újra szeretné ember lenni” – mondta az interjúban a “Tudós”, aki időközben megbetegedett gyomorrákban, de pénz hiányában nem tudja kezeltetni magát. A blog számára fiával és egyik lányával fényképezték le.

Tragikus sorsa sokakat megindított az Egyesült Államokban, a filmszínészen kívül Barack Obama elnököt is, aki üzenetben fordult hozzá. “Férjként és apaként én csak elképzelni tudom a veszteséget, amelyet elszenvedett” – írta neki az elnök, kifejezve meggyőződését, hogy Michigan “nagyszerű lakosai az őt megillető együttérzéssel és támogatással” fogadják majd.

“Utasítsuk el az embertelen megnyilvánulásokat, amelyek azt szeretnék, ha félnénk a menekültektől, és mutassuk meg ennek az embernek és a családjának, milyenek is valójában az amerikaiak” – kérte adománygyűjtő felhívásában Edward Norton, a többször is Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjra jelölt filmszínész.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.