EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Szíriai menekültnek gyűjt Edward Norton

Egy, a polgárháború által hazájából elűzött, a bombázásokban több hozzátartozóját is elvesztő szíriai tudós számára indított gyűjtést Edward Norton amerikai filmsztár, akinek felhívására keddig 427 ezer dollár (123 millió forint) gyűlt össze.

“Mi életben maradtunk, de lelkileg meghaltunk” – mondta a valódi nevén meg nem nevezett tudós egy beszámolóban, amelyet a Humans of New York című blog közölt a tragikus sorsú férfiról. A csak Tudósként emlegetett szíriai férfi két éve egy bombázásban elveszítette hét hozzátartozóját, köztük a feleségét és egyik lányát. Jelenleg Isztambulban vár arra, hogy az Egyesült Államokba, a Michigan állambeli Troyba költözhessen.

“Újra szeretné ember lenni” – mondta az interjúban a “Tudós”, aki időközben megbetegedett gyomorrákban, de pénz hiányában nem tudja kezeltetni magát. A blog számára fiával és egyik lányával fényképezték le.

Tragikus sorsa sokakat megindított az Egyesült Államokban, a filmszínészen kívül Barack Obama elnököt is, aki üzenetben fordult hozzá. “Férjként és apaként én csak elképzelni tudom a veszteséget, amelyet elszenvedett” – írta neki az elnök, kifejezve meggyőződését, hogy Michigan “nagyszerű lakosai az őt megillető együttérzéssel és támogatással” fogadják majd.

“Utasítsuk el az embertelen megnyilvánulásokat, amelyek azt szeretnék, ha félnénk a menekültektől, és mutassuk meg ennek az embernek és a családjának, milyenek is valójában az amerikaiak” – kérte adománygyűjtő felhívásában Edward Norton, a többször is Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjra jelölt filmszínész.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.