EUR: 312,96 Ft
CHF: 261,31 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb

Tanuljon a magyar lottómilliárdosoktól!

Az elmúlt tíz év magyar lottómilliárdosai ugyan nem vállalták fel nyereményüket a nyilvánosság előtt, az úgynevezett nagynyertes-kérdőívben azért elárultak néhány dolgot magukról. A kérdőíveket a Szerencsejáték Zrt. szigorúan őrzi és a nyertesnek nem kötelező kitöltenie. A kitöltöttek között viszont sok a hasonlóság. A legtöbben hosszú ideje lottóztak, akadtak, akik évtizedek óta ikszeltek az Ötöslottón. Sokaknál a fix számok hoztak szerencsét. A válaszok alapján szinte mindegyikük úgy gondolta, hogy a nyeremény nem fogja megváltoztatni az életüket − ezt valószínűleg ma már másképp látják. A pénz nagy részét be akarták fektetni és ehhez tanácsadókat is fel akartak keresni. A nyeremény átvételekor többen úgy nyilatkoztak, hogy adományozásra is sokat költenek majd. Az érzést, amikor megtudták, hogy milliárdosok lettek, így írták le: sokkoló, ijesztő, hihetetlen. Abban nem volt egyetértés a nyertesek között, hogy pontosan kivel osztották meg a nagy hírt. Volt, aki azonnal elmesélte a családtagjainak, akadt azonban, aki azt mondta, soha senkinek nem fogja elmesélni. Évekkel ezelőtt állítólag egy nagy nyertes felesége e-mailen keresztül hajlandó volt interjút adni az M1-nek.

− Aki sokáig élt szerényen, nehezen szokja meg a hirtelen gazdagságot. Csináltunk egy listát, hogy mire szeretnénk az első időben költeni. Nekem a közös gyerek volt a legfontosabb, amire akkor már csak mesterségesen volt esély. Elkezdtünk egy komoly beültetési programot. Persze a családnak is adtunk a pénzből. Telefonkönyvből és minden ismeretség nélkül kerestünk ingatlanügynököt, ügyvédet, autókereskedőt. Sok pénzt fordítottunk jótékonyságra is − írta az asszony.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.