EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb

Tanuljon a magyar lottómilliárdosoktól!

Az elmúlt tíz év magyar lottómilliárdosai ugyan nem vállalták fel nyereményüket a nyilvánosság előtt, az úgynevezett nagynyertes-kérdőívben azért elárultak néhány dolgot magukról. A kérdőíveket a Szerencsejáték Zrt. szigorúan őrzi és a nyertesnek nem kötelező kitöltenie. A kitöltöttek között viszont sok a hasonlóság. A legtöbben hosszú ideje lottóztak, akadtak, akik évtizedek óta ikszeltek az Ötöslottón. Sokaknál a fix számok hoztak szerencsét. A válaszok alapján szinte mindegyikük úgy gondolta, hogy a nyeremény nem fogja megváltoztatni az életüket − ezt valószínűleg ma már másképp látják. A pénz nagy részét be akarták fektetni és ehhez tanácsadókat is fel akartak keresni. A nyeremény átvételekor többen úgy nyilatkoztak, hogy adományozásra is sokat költenek majd. Az érzést, amikor megtudták, hogy milliárdosok lettek, így írták le: sokkoló, ijesztő, hihetetlen. Abban nem volt egyetértés a nyertesek között, hogy pontosan kivel osztották meg a nagy hírt. Volt, aki azonnal elmesélte a családtagjainak, akadt azonban, aki azt mondta, soha senkinek nem fogja elmesélni. Évekkel ezelőtt állítólag egy nagy nyertes felesége e-mailen keresztül hajlandó volt interjút adni az M1-nek.

− Aki sokáig élt szerényen, nehezen szokja meg a hirtelen gazdagságot. Csináltunk egy listát, hogy mire szeretnénk az első időben költeni. Nekem a közös gyerek volt a legfontosabb, amire akkor már csak mesterségesen volt esély. Elkezdtünk egy komoly beültetési programot. Persze a családnak is adtunk a pénzből. Telefonkönyvből és minden ismeretség nélkül kerestünk ingatlanügynököt, ügyvédet, autókereskedőt. Sok pénzt fordítottunk jótékonyságra is − írta az asszony.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.