2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb XX.kerület

Tavasszal indul az építkezés

török flóris iskola épülete XX. kerA Török Flóris Általános Iskola helyén épül az Apor Vilmos Katolikus Főiskola új campusa. A nyolcvanéves épület húsz éve nem üzemel. A tervek szerint az új létesítmény két év múlva kapcsolódhat be a főiskola életébe.

avkf 01 0002 copy

Így néz majd ki madártávlatból

– A használaton kívüli iskola alaposan átalakul – erősítette meg érdeklődésünkre Trummer Tamás, Pesterzsébet főépítésze. Valóban komoly változások várnak az egykor általános iskolai épületre. – A Török utca felőli oldal fejépülete megmarad a főbejárattal együtt, de új előtetőt kap, a hátsó épületek nagy részét azonban bontani kell. Könyvtárat, termeket, kápolnát, parkolókat alakítanak ki, és minél több zöldfelületet szeretnének.


avkf 01 0001 copy (1)

Jövőre indul az építkezés és 2017-ig tart

Az új campus 48 fős kollégiumot kap, a területet pedig ötszáz fő egyidejű használatára optimalizálják.

– Decemberben indul az engedélyeztetés folyamata, majd jövőre az építkezés. A 2017-es iskolaév elején szeretnék átadni – tette hozzá Trummer Tamás.

avkf 01 0005 copy

Sok zöldfelületet szeretnének

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.