EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XX.kerület

Tavasszal indul az építkezés

török flóris iskola épülete XX. kerA Török Flóris Általános Iskola helyén épül az Apor Vilmos Katolikus Főiskola új campusa. A nyolcvanéves épület húsz éve nem üzemel. A tervek szerint az új létesítmény két év múlva kapcsolódhat be a főiskola életébe.

avkf 01 0002 copy

Így néz majd ki madártávlatból

– A használaton kívüli iskola alaposan átalakul – erősítette meg érdeklődésünkre Trummer Tamás, Pesterzsébet főépítésze. Valóban komoly változások várnak az egykor általános iskolai épületre. – A Török utca felőli oldal fejépülete megmarad a főbejárattal együtt, de új előtetőt kap, a hátsó épületek nagy részét azonban bontani kell. Könyvtárat, termeket, kápolnát, parkolókat alakítanak ki, és minél több zöldfelületet szeretnének.

avkf 01 0001 copy (1)

Jövőre indul az építkezés és 2017-ig tart

Az új campus 48 fős kollégiumot kap, a területet pedig ötszáz fő egyidejű használatára optimalizálják.

– Decemberben indul az engedélyeztetés folyamata, majd jövőre az építkezés. A 2017-es iskolaév elején szeretnék átadni – tette hozzá Trummer Tamás.

avkf 01 0005 copy

Sok zöldfelületet szeretnének

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.