2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XX.kerület

Tavasszal indul az építkezés

török flóris iskola épülete XX. kerA Török Flóris Általános Iskola helyén épül az Apor Vilmos Katolikus Főiskola új campusa. A nyolcvanéves épület húsz éve nem üzemel. A tervek szerint az új létesítmény két év múlva kapcsolódhat be a főiskola életébe.

avkf 01 0002 copy

Így néz majd ki madártávlatból

– A használaton kívüli iskola alaposan átalakul – erősítette meg érdeklődésünkre Trummer Tamás, Pesterzsébet főépítésze. Valóban komoly változások várnak az egykor általános iskolai épületre. – A Török utca felőli oldal fejépülete megmarad a főbejárattal együtt, de új előtetőt kap, a hátsó épületek nagy részét azonban bontani kell. Könyvtárat, termeket, kápolnát, parkolókat alakítanak ki, és minél több zöldfelületet szeretnének.


avkf 01 0001 copy (1)

Jövőre indul az építkezés és 2017-ig tart

Az új campus 48 fős kollégiumot kap, a területet pedig ötszáz fő egyidejű használatára optimalizálják.

– Decemberben indul az engedélyeztetés folyamata, majd jövőre az építkezés. A 2017-es iskolaév elején szeretnék átadni – tette hozzá Trummer Tamás.

avkf 01 0005 copy

Sok zöldfelületet szeretnének

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.