EUR: 305,31 Ft
CHF: 275,15 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld

Természetes, hogy az Iszlám Állam kihasználja a migránsáradat lehetőségét

Természetesnek kell tekinteni, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet kihasználja a migránsáradattal járó lehetőségeket arra, hogy terroristákat küldjön Európába – mondta Horváth József titkosszolgálati szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Horváth József – akit azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter november 26-án sajtótájékoztatón azt mondta, az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár – úgy fogalmazott: logikus alapja van ennek a kijelentésnek.

Emlékeztetett rá: a hatalmi vákuumot a Közel-Kelet több országában is az Iszlám Állam terrorszervezet kezdte el kitölteni, megindult Európába a “migránsáradat”, majd az Iszlám Állam vezetői közölték is, hogy terroristákat küldenek Európába. A szakértő szerint ettől kezdve természetesnek kell tekinteni, hogy a terrorszervezet kihasználja ezt a lehetőséget.

Arra a kérdésre, hogy Gilles de Kerchove, az Európai Unió terrorizmus elleni koordinátora miért vetette el pénteki nyilatkozatában azt az állítást, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai magukat menekültnek álcázva jutnak be az unióba, Horváth József úgy válaszolt: az EU politikusai az elmúlt hónapokban “csak a valós problémáról nem voltak hajlandók beszélni”, a párizsi merényletek után ez szerinte már “akadémikus vita”, a megoldást kellene tervezni. Elmondta azt is: megvannak azok a platformok, amelyek biztosítják az európai titkosszolgálatok közötti információáramlás lehetőségét, a párizsi terrortámadások után az a kérdés, hogy ezt miként lehetne gyorsítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.