EUR: 310,19 Ft
CHF: 288,89 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Belföld

Terrorelhárítási akció egy óbudai iskolánál

Budapest, 2011. december 19.
Mentősök visznek ki hordágyon egy álsérültet Budapest X. kerületében, az Újhegyi úton, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Oktatási Központjából, ahol a Terrorelhárító Központ (TEK) bevetési egységének tagjai egy feltételezett túszejtési gyakorlat szimulációját tartják. A gyakorlaton egy iskolai lövöldözést követő túszmentést szimuláltak kommandósok, rendőrök, mentők és tűzoltók.
MTI Fotó: Beliczay László

Nem találtak robbanótestet annak a III. kerületi iskolának az épületében a rendőrök, amelybe bombafenyegetés érkezett szerda reggel – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtószóvivője délután az MTI-t.

Csécsi Soma közölte, befejezték a tűzszerészek az intézmény átvizsgálását. A BRFK közveszéllyel fenyegetés elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Az iskolánál a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is intézkedtek – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Előzőleg több hírportál számolt be arról, hogy a Kiscelli közben található British International Schoolt bombariadó miatt kiürítették.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a környéken több utcát is lezártak a hatóságok, illetve géppisztolyos rendőrök cirkáltak a területen. Ezért a környező utcákban torlódott a forgalom. A Kiscelli közt a Remetehegyi út felől teljes egészében lekordonozták, a kordont pedig rendőrök, illetve a TEK munkatársai vigyázták.

A British International School délután kiadott közleménye szerint reggel fél kilenckor telefonon érkezett a bombafenyegetés. Összhangban az iskolai szabályzattal, értesítették a rendőrséget és azonnal kiürítették az iskolát a diákok és a személyzet biztonsága érdekében – írták. Az iskola működése szerdán szünetel, mindenki sértetlen, a rendőrség átvizsgálta az épületet – közölték.

Kapcsolódó Cikkek