EUR: 305,31 Ft
CHF: 275,14 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Texas megfenyegette a migránsokat támogató szervezetet

Jogi eljárással fenyegette meg hétfőn Texas állam az International Rescue Committee elnevezésű nemzetközi menekültügyi szervezetet arra az esetre, ha Greg Abbott texasi kormányzó utasításainak ellenére szíriai menekülteket helyez el az államban.

Texas egyike annak a csaknem kéttucat amerikai államnak, amely korábban bejelentette, hogy a 130 halálos áldozatot követelő párizsi támadások után nem fogad be szíriai menekülteket. Az Obama-kormány azonban egy november 25-ei keletkezésű levélben figyelmeztette ezeknek az államoknak a kormányzóit, hogy a kérdés nem tartozik a hatáskörükbe, és következményekkel járhat, ha elutasítják a menekültek befogadását.

Ugyanezen a napon texasi egészségügyi tisztviselők levelet írtak a menekültügyi szervezetnek, amelyben ugyancsak jogi lépéseket helyeztek kilátásba, ha szíriai menekülteket helyeznek el az államban.

Chris Traylor, Texas állam egészségügyi és szociális ellátási biztosa levelében felszólította az International Rescue Committee-t, hogy működjön együtt az állammal.

Szövetségi tisztviselők szerint az idén csaknem kétszáz szíriai menekült érkezett Texasba. A háború sújtotta közel-keleti országból Kalifornia és Michigan államba érkeztek még nagy számban menekültek.

Az utóbbi négy évben mintegy 2200 menekültet fogadott be az Egyesült Államok. Az Obama-kormány további 10 ezer menekült befogadását tűzte ki célul a mostani költségvetési évben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    A Rubik Ernő nevéhez fűzhető ügyességi játék a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. Joey Fratelli imádja a logikai játékot, ezért úgy döntött, hogy nem időre szerette volna kirakni a mágikus kockát úgy, ahogy sokan mások, hanem inkább a körülményeken nehezített.

  • Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor nemi erőszakra felhívó tankönyveket és elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete.