EUR: 307,26 Ft
CHF: 283,16 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Külföld

Tisztogatás a szerb politikában: 79 embert tartóztattak le

Szabadka, 2015. február 13.
Szerb határőr (b) és német rendőrök a szerb-magyar határ közelében 2015. február 13-án. Németországból húsz rendőr érkezett az országhatárra, akik a Koszovóból az EU-ba útnak indult menedékkérők ellenőrzésében nyújtanak segítséget a szerb kollégáiknak.
MTI Fotó: Molnár Edvárd

Különböző korrupciós ügyekben letartóztattak Szerbiában 79 embert, köztük egy volt minisztert és sok további volt, magas rangú tisztségviselőt – jelentette be szombaton Nebojsa Stefanovic belügyminiszter.

“Ezek az emberek 2004 óta több korrupciós bűncselekményt követtek el, illetve a hatalommal való visszaélésben is bűnösök, amivel több mint 100 millió euró kárt okoztak. Köztük van egy volt miniszter, több volt, magas rangú tisztségviselő, polgármesterek és volt polgármesterek, valamint nagyvállalatok igazgatói” – mondta Stefanovic, aki csak S.M. monogrammal azonosította a szóban forgó volt minisztert.

A Blic című napilap internetes kiadása szerint Slobodan Milosavljevic volt kereskedelmi miniszterről van szó, aki a 2003 márciusában meggyilkolt Zoran Djindjic miniszterelnök EU-párti kormányának tagja volt.

A gyanúsítottak ellen a nyomozás az utóbbi években egyre intenzívebbé vált. A rendőrség öt gyanúsítottat még köröz. “Ez a korrupció és a pénzügyi bűncselekmények elleni egyik legjelentősebb művelet. A korrupció elleni harcban nem leszünk tekintettel sem párthovatartozásra, sem beosztásra” – jelentette ki Nebojsa Stefanovic.

Szerbia két héttel ezelőtt kezdte meg az Európai Unióval a csatlakozási tárgyalásokat.

Kapcsolódó Cikkek