EUR: 312,26 Ft
CHF: 261,51 Ft
2018. április 24., kedd
György

Belföld

Tízmilliárdos kiadással járna a kvótarendszer

Az Ázsiából, Afrikából érkező emberek Magyarországra telepítésével azonnal megugrana az igény a gyermekjóléti és más szociális ellátások iránt, idővel feltehetően a hajléktalanok gondozásában részt vevő állami, önkormányzati szervezetek kiadásai is emelkednének, ezek a plusz terhek pedig tízmilliárd forintot is jelenthetnek – mondta Rétvári Bence a Magyar Időknek adott interjúban.

A KDNP alelnöke a lap hétfői számában kifejtette: több százezer, esetleg több millió eltérő vallású és kultúrájú ember gyors betelepítése azonnali konfliktusokhoz vezethet, s félő, hogy a költségeket és a károkat az adófizetőknek kell majd viselniük, előny viszont egyedül azoknál a vállalatoknál jelentkezhet, amelyek a bevándorlás révén olcsó munkaerőhöz jutnak.


A képzetlen bevándorlók számára a beilleszkedést segítő, különféle képzéseket kell meghirdetni, munkaügyi felkészítésük csak ezután következhet, azonban a politikus megítélése szerint a kormány elsődleges feladata a magyar polgárok helyzetbe hozása, a munkanélküliség további mérséklése, az előrelépés lehetőségének megteremtése.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Budapest lett Európa új Hollywoodja

    Az elmúlt tíz évben Budapest lett a „filmesek Mekkája.” A legnézettebb francia tévé, a TF1 stábja 12 perces riportban kereste a választ arra, hogy minek köszönhető a magyar főváros vonzereje.

  • Életfogytiglant kapott a túronyi gyilkos

    Életfogytiglant kapott a túronyi gyilkos

    Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék hétfőn nem jogerősen azt a férfit, aki egy fejszével agyonverte a szomszédját 2016 májusában, a baranyai Túronyban – közölte a bíróság a honlapján.