EUR: 308,15 Ft
CHF: 267,48 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Belföld

Több ország csatlakozhat a kvóta elleni beadványhoz

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint szlovákokon kívül a csehek és a lengyelek is csatlakoznak majd Magyarországhoz a kötelező betelepítési kvóta Európai Bíróság előtti megtámadásában.

Kovács István az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában ehhez hozzátette: hogy akár Bulgária és Románia is bekapcsolódhat az eljárásba.

A stratégiai igazgató szerint a V4-es országok nagyon erősen egyetértenek a migránshelyzet kezelési módjában, bár Lengyelország szerepe kicsit ingadozott.

Kovács István kijelentette: sérti az uniós tagállamok alaptörvényeit a kötelező betelepítési kvóta, mert annak alkalmazása esetén csoportosan, akaratukkal ellentétesen utasítanának ki embereket a különböző országokból.

Szerinte a legfontosabb az európai emberek biztonsága, a genfi egyezményben részletezett menedékjog pedig korlátozható annak érdekében, hogy ez ne sérüljön.

Kapcsolódó Cikkek

 • Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

  Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

  Baráti kölcsönnek nevezte Gyurcsány Ferenc, hogy cége, az Altus Portfolio Kft. 78 millió forintot kölcsönzött a költségvetési csalás miatt előzetesben lévő Czeglédy Csaba bűnszervezetének, holott az Altus három hónap alatt több mint hárommilliós kamatot kapott az ügylet után.

 • Balos cicaharc: Bepereli a DK szóvivője az MSZP-t

  Balos cicaharc: Bepereli a DK szóvivője az MSZP-t

  Jogi eljárást indított Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője az MSZP szekszárdi szervezete ellen. Az ügy azután robbant ki, hogy a szocialisták szekszárdi szervezete a hivatalos Facebook-oldalán arról írt: Gréczy két fideszes politikussal egyeztetett.

 • A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL az idei évben ismét csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz. A vállalat 2030-ig tartó üzleti stratégiájának egyik sarokpontja a vállalati kultúra fejlesztése, amelyhez kapcsolódva prioritás a nyitott, rugalmas és befogadó közösség kialakítása.