EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Belföld

Több ország csatlakozhat a kvóta elleni beadványhoz

Sentilj, 2015. október 29.
Bevándorlók várakoznak, hogy átléphessék az osztrák határt a szlovániai Sentiljben 2015. október 29-én. (MTI/AP/Darko Bandic)

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint szlovákokon kívül a csehek és a lengyelek is csatlakoznak majd Magyarországhoz a kötelező betelepítési kvóta Európai Bíróság előtti megtámadásában.

Kovács István az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában ehhez hozzátette: hogy akár Bulgária és Románia is bekapcsolódhat az eljárásba.

A stratégiai igazgató szerint a V4-es országok nagyon erősen egyetértenek a migránshelyzet kezelési módjában, bár Lengyelország szerepe kicsit ingadozott.

Kovács István kijelentette: sérti az uniós tagállamok alaptörvényeit a kötelező betelepítési kvóta, mert annak alkalmazása esetén csoportosan, akaratukkal ellentétesen utasítanának ki embereket a különböző országokból.

Szerinte a legfontosabb az európai emberek biztonsága, a genfi egyezményben részletezett menedékjog pedig korlátozható annak érdekében, hogy ez ne sérüljön.

Kapcsolódó Cikkek

 • Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon igazgatóját

  Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon igazgatóját

  A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vett pénteken egy bicskei férfit, aki ellen szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást – közölte szombaton honlapján a rendőrség.

 • Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Nekiesett a 12-es villamos oldalának egy nő a főváros IV. kerületében lévő István úton pénteken – erősítette meg az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI értesülését.

 • Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Az Irán-barátság és az Izrael-ellenesség, illetve az antiszemitizmus szorosan összefügg a Jobbik ideológiájában. A párt lassan másfél évtizede ápolja a kapcsolatokat Iránnal, Vonáék még választási megfigyelőket is hoztak volna onnan Budapestre – írja az Origo.