EUR: 307,15 Ft
CHF: 286,55 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Külföld

Újabb tornádó pusztított az Egyesült Államokban

Birmingham, 2015. december 26.
Villámlik egy tornádó által lerombolt lakóház felett az Alabama állambeli Birminghamben  2015. december 25-én. Újabb forgószél pusztított az Egyesült Államok déli részén, több házat megrongált, törmeléket hordott szét az utcákon, fákat döntött ki és áramkimaradást okozott az érintett területeken. (MTI/AP/Butch Dill)

Újabb tornádó pusztított az Egyesült Államokban, ezúttal a déli Texas államban helyi idő szerint szombat délután: a forgószél nyolc ember életét oltotta ki, több tucat lakóházat döntött romba vagy rongált meg.

A helyi média híradásai szerint a tornádó Dallasban, illetve Farmersville és Garland városokban, valamint Collin megyében okozott károkat. Nem kizárt, hogy emberek vannak az összedőlt épületek romjai alatt.

A tornádó miatt egy órán át állt a forgalom a Dallas-Fort Wirth nemzetközi repülőtéren, amely az Egyesült Államok egyik legforgalmasabb légikikötője.

A korábbi híradások szerint az Egyesült Államok délkeleti részén Mississippi, Tennessee és Arkansas államban tomboló tornádók halálos áldozatainak a száma elérte a 18-at, és körülbelül hatvanan megsérültek. A meteorológiai szolgálat egy tucatnyi térségbeli szövetségi államra vonatkozóan adott ki riasztást tornádók keletkezésének veszélye miatt.

Az Egyesült Államok déli szövetségi államaiban szerda óta tombol ítéletidő, az infrastruktúrában keletkezett károk miatt a szentestét több ezren áram nélkül töltötték. A sérültek számairól nincsenek pontos adatok, de többtucatnyian lehetnek.

Az előrejelzések szerint a hétvégén folytatódik az ítéletidő az Egyesült Államok középső részén, a Sziklás-hegységben. Az ország déli részein – elsősorban Texasban, Oklahomában, Új-Mexikóban, Missouriben és Kansasban – pedig nagy viharok várhatóak, jelentős hóeséssel, jégesővel és helyenként áradásokkal kell számolni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek