2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Újra bemennek a térre a villamosok

Széll Kálmán tér építkezés (Fotó: Máté Krisztián)

A villamosok visszatérhetnek a Széll Kálmán tér közepére

Várhatóan december 7-től a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos végállomását a metrókijárati épület mellé, a tér Vérmező úti oldalára helyezik át, így gyorsabban, könnyebben lehet majd átszállni az M2-es metróra, a 4-es, 6-os villamosra vagy a teret érintő buszjáratokra. A Várfok utcai villamosalagút újbóli üzembe helyezéséhez és az új ideiglenes végállomás kialakításához szükséges munkák elvégzésének idején, december 6-ig azonban még a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos a Széll Kálmán tér helyett csak a Déli pályaudvarig viszi az utasokat, ahonnan a Széll Kálmán tér az arra közlekedő 21-es, 21A, 39-es, 91-es, 102-es, 139-es, 140-es, 140A vagy a 142-es busszal közelíthető meg. A tér felújításához kapcsolódó közműépítési munkák miatt december 30-ától várhatóan két hétig a Csaba utcát egyirányúsítják az Ignotus utca és a Krisztina körút között, az utóbbi irányába; ezért kismértékben változik a 39-es, a 102-es, a 128-as és a 129-es busz közlekedése. Részletek a bkk.hu-n olvashatók.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.