EUR: 310,34 Ft
CHF: 288,85 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Program

Újrahasznosítás – Szemedbe zárt titkok

Sokan megrettenek, ha azt hallják, hogy egy filmet remakelnek. Kevés jól sikerült darab született az újrahasznosításból ( a best remake címet egyértelműen Martin Scorsese: A tégla című filmje érdemli) és vannak egyenesen az istenkáromlás határát súroló próbálkozások ( Psycho vagy a 2016-ra beígért Ben-Hur újrafeldolgozás) Jelen filmünk azonos című argentin eredetije 2010-ben nyerte meg a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat, így Billy Ray író-rendezőnek rendesen fel volt adva a lecke. A történet egy brutális gyilkosság körül forog, ami hosszú évekre megnyomorítja a film három főszereplőjének életét. ( Julia Roberts, Nicole Kidman, Chiwetel Ejiofor) Nem hibátlan, de igen ötletes újrafeldolgozás lett a Szemedbe zárt titkok, bravúros színészi alakításokkal, továbbá azok számára is tartogat meglepetéseket, aki ismerik és szerették az eredetit.

Chiwetel-Ejiofor-Julia-Roberts

Tudta-e? 

– A film 19,5 millió dollárból készült. Ez évekkel ezelőtt csupán Julia Roberts vagy Nicole Kidman gázsijára lett volna elegendő.

– Kidman szerepére eredetileg Gwyneth Paltrow-t szemelték ki a producerek, azonban Julia Roberts ráhatására végül Nicole mellett döntöttek.

– Roberts édesanyja a forgatások alatt hunyt el, így egy pár napra, kegyeleti okokból leállították a munkálatokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.