EUR: 309,38 Ft
CHF: 285,81 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Program

Újrahasznosítás – Szemedbe zárt titkok

Sokan megrettenek, ha azt hallják, hogy egy filmet remakelnek. Kevés jól sikerült darab született az újrahasznosításból ( a best remake címet egyértelműen Martin Scorsese: A tégla című filmje érdemli) és vannak egyenesen az istenkáromlás határát súroló próbálkozások ( Psycho vagy a 2016-ra beígért Ben-Hur újrafeldolgozás) Jelen filmünk azonos című argentin eredetije 2010-ben nyerte meg a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat, így Billy Ray író-rendezőnek rendesen fel volt adva a lecke. A történet egy brutális gyilkosság körül forog, ami hosszú évekre megnyomorítja a film három főszereplőjének életét. ( Julia Roberts, Nicole Kidman, Chiwetel Ejiofor) Nem hibátlan, de igen ötletes újrafeldolgozás lett a Szemedbe zárt titkok, bravúros színészi alakításokkal, továbbá azok számára is tartogat meglepetéseket, aki ismerik és szerették az eredetit.

Chiwetel-Ejiofor-Julia-Roberts

Tudta-e? 

– A film 19,5 millió dollárból készült. Ez évekkel ezelőtt csupán Julia Roberts vagy Nicole Kidman gázsijára lett volna elegendő.

– Kidman szerepére eredetileg Gwyneth Paltrow-t szemelték ki a producerek, azonban Julia Roberts ráhatására végül Nicole mellett döntöttek.

– Roberts édesanyja a forgatások alatt hunyt el, így egy pár napra, kegyeleti okokból leállították a munkálatokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Whisky Show Budapest

  Whisky Show Budapest

  A Whisky Show Budapest 2016 célja, hogy idén hatodik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére.

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.