EUR: 307,67 Ft
CHF: 287,49 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Sport

Változhatnak a meccsre járás szabályai!

A sporttörvény tervezett módosítása megkönnyítheti az NB I-es labdarúgó-mérkőzések látogatását.

szurkkk

Szeretnék, ha minél többen járnának NB I-es mérkőzésre (fotó:mlsz.hu)

 

A javaslat tartalmát Kósa Lajos és Kubatov Gábor, az FTC elnöke ismertette. Kósa Lajos elmondta, kezdeményezik, hogy a rendezvény szervezői maguk dönthessék el: egy-egy eseményre beléptetőrendszer alkalmazásával engedik be a közönséget vagy anélkül. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi terrorveszély-fokozat „mindent felülír”, így amíg hatályban van, a külön törvényben szabályozott sporteseményeken a beengedésnél kötelező a regisztráció és az ellenőrzés. A javasolt változtatások között megtalálható a szurkolók kötelező utaztatásának eltörlése, valamint az is, hogy a bajnoki mérkőzésekre a meccs napján is lehessen jegyet venni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Átvilágítják a Magyar Úszó Szövetséget

  Átvilágítják a Magyar Úszó Szövetséget

  A turizmusért felelős kormánybiztosként is dolgozó sportvezető, Bienerth Gusztáv az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán elmondta, teljes pénzügyi, gazdasági, jogi átvilágítás van folyamatban.

 • Egyre többen támogatják a budapesti olimpiát

  Egyre többen támogatják a budapesti olimpiát

  A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a magyar lakosság közel kétharmada (63 százalék) támogatja a 2024-es magyar olimpiai és paralimpiai pályázatot – derült ki a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.

 • Maradona díszpolgár lesz

  Maradona díszpolgár lesz

  A legendás csatár május 10-én veszi át a kitüntetést, 30 évvel azután, hogy az argentinok világbajnok futballsztárjának vezérletével az SSC Napoli megnyerte első bajnoki címét.