EUR: 310,10 Ft
CHF: 289,09 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

17 éves fiú gyilkolt a kanadai iskolában

La Loche, 2016. január 23.
Rendőrautók a kanadai La Loche középiskolája előtt, ahol lövöldözés történt 2016. január 22-én. A merényletnek négy halálos áldozata van és többen megsérültek. A támadót elfogták. (MTI/AP/Joshua Mercredi/The Canadian Press)

Vádat emeltek szombaton egy 17 éves fiatal férfi ellen Kanadában a pénteken történt iskolai lövöldözéssel kapcsolatban.

A kanadai törvények értelmében, miután a feltételezett elkövető kiskorú, a rendőrség a nevét nem hozhatja nyilvánosságra. Négy, előre megfontolt szándékkal elkövetett emberöléssel és hét gyilkossági kísérlettel vádolják.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 17 éves elkövető először egy testvérpárral, a 17 éves Dwayne és a 13 éves Drayden Fountaine-nel végzett otthonukban, majd ezt követően ment a La Loche-i középiskolába, ahol kilenc embert lőtt meg, kettőt halálosan. A hét sérült kórházban van. A rendőrök arról nem adtak tájékoztatást, hogy a támadó milyen fegyvert használt.

Az iskolában lelőtt két áldozat egyike a település polgármesterének lánya, Marie Janvier, aki az iskolában tanított és 21 éves volt. A másik áldozat Adam Wood, aki szintén tanár volt, és nemrég kezdett az iskolában dolgozni.

A 3000 lakosú kisvárost jellemzően a helyi dené őslakos közösség tagjai lakják, az iskolába is többnyire az ő gyerekeik járnak.

Kanadában több mint húsz éve nem volt ennyi áldozatot követelő iskolai lövöldözés.

Kapcsolódó Cikkek