2018. június 25., hétfő
Vilmos

Külföld

A Saul fia nyerte az Arany Glóbuszt, irány az Oscar-díj!

Filmtörténelmet írt Nemes Jeles László tegnap éjjel a Golden Globe díjátadón. A külföldi filmes újságírók díjának történtében először ismertek el magyar mozgóképet (jelölést utoljára 27 éve kapott hazai alkotás) a legjobb külföldi film kategóriájában. A világ számos pontján díjazott holokausztdráma így még közelebb került ahhoz, hogy Szabó István Mephisto című alkotása után újra magyar filmnek ítéljék oda a filmes világ legfontosabb elismerést, az Oscar-díjat.

2015. december 10. A Sony Pictures Classics által közreadott képen a címszerepet játszó Röhrig Géza magyar színész a Saul fia című film egyik jelenetében. A Nemes Jeles László rendezte alkotást Arany Glóbusz-díjra (Golden Globe) jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában 2015. december 10-én. (MTI/AP/Sony Pictures Classics)

MTI/AP/Sony Pictures Classics

A Saul fia olyan nemzetközi szinten is elismert filmeket előzött meg az Arany Glóbuszon, mint a francia Mustang, a chilei El club, a belga Legújabb testamentum és a finn Miekkailija.


A nívós Los Angeles-i eseményen részt vett és a díjat átvette a film rendezője Nemes Jeles László a 71 éves Oscar-díjas Helen Mirren-től és Gerald Butler-től. Rajta kívül részt vett még a film férfi főszereplője Röhrig Géza és producere Sípos Gábor.

A Saul fia december 18-a óta játsszák 4 amerikai moziban, ahonnan eddig több mint 200.000 dollárt keresett és hamarosan a legtöbbet hozó magyar filmmé avanzsál a tengerentúlon.

A díj átadását itt megnézheti:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fordulatot jelez a menekültpolitikában a brüsszeli “minicsúcs”

  Fordulatot jelez a menekültpolitikában a brüsszeli “minicsúcs”

  Angela Merkel német kancellárnak ugyan nem hozta meg az áttörést a minicsúcsként emlegetett vasárnapi brüsszeli találkozó, de a 16 európai uniós (EU-) tagország vezetőjének részvételével folytatott tanácskozás mégis alapvető fordulatot jelez a közösség és Németország menekültügyi politikájában – állapította meg hétfőn két tekintélyes német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a Die Welt.

 • Már megint Magyarország elítélésére készül Brüsszel

  Már megint Magyarország elítélésére készül Brüsszel

  Az Európai Parlament állampolgári jogokkal, illetve bel- és igazságüggyel foglalkozó bizottsága hétfőn kora délután szavaz a holland Judith Sargentini nevével fémjelzett, Magyarországról szóló jelentésről, amely többek között az alkotmányos rendszer megcsonkításával és a migránsok jogainak megsértésével vádolja a budapesti kormányt – írja az Origo.

 • Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  Schäuble: Százmillió afrikai befogadásával tönkretennénk Európát

  A migrációs válság kezelésében egyfelől emberséges, másfelől viszont megfontolt módon kell cselekedni, százmillió ember Afrikából való befogadásával tönkretennénk Európát – hangsúlyozta Wolfgang Schäuble, a német Bundestag elnöke hétfőn Varsóban, a Natolinban működő Európa Kollégiumban, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel együtt fellépett az Európa jövőjéről szóló pódiumbeszélgetésen.