EUR: 309,11 Ft
CHF: 285,44 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Program

A véres melodráma – Aljas nyolcas

Ha Quentin Tarantino rendez, az mindig eseményszámba megy. Legutóbbi két filmjének ( Becstelen brigantyk, Django elszabadul) populárisabb hangvétele után visszatért a Kutyaszorítóban megismert, nagyjából egy térben játszódó, szinte kamaradráma jellegű bosszúfilmjéhez. A Djangohoz hasonlóan itt is a western műfaját tette meg a fővonalnak, pár bátor és ügyes dramaturgiai újítással és persze Ennio Morricone frenetikus zenéjével. A történetről fölösleges, sőt bűn lenne bármit is előre lelőni, legyen annyi elég, hogy 8 (vagyis 9) idegent elzár a hóvihar a külvilágtól valamikor a 19 század vége felé egy hegyi pihenőházban, miközben egy hivatásos fejvadász (Kurt Russell) egy gyilkos nőt ( Jennifer Jason Leigh) készül a legközelebbi városba vinni, hogy ott felakasszák. Mondani se kell, hogy szép lassan kiderül, hogy senki se az, akinek látszik. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a három órás játékidő alatt nem ülik el a nézők a derekukat, sőt talán itt-ott fölöslegesen nyújtott el QT egy-két jelenetet és a havas tájakból is egy időre elegem lett, de ha ezeken túl tesszük magunkat, akkor a szokásos fergeteges dumák mellett, vérben és izgalomban sem lesz hiány.

21893015881_a4e45eeeb1_bTudta-e? 

-A film 60 millió dollárból készült

-A női főszerepért olyanok hollywoodi sztárok versengtek, mint Jennifer Lawrence, Demi Moore, Geena Davis és Michelle Williams.

-A forgatás majdnem 5 hónapig tartott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.