EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Program

A véres melodráma – Aljas nyolcas

Ha Quentin Tarantino rendez, az mindig eseményszámba megy. Legutóbbi két filmjének ( Becstelen brigantyk, Django elszabadul) populárisabb hangvétele után visszatért a Kutyaszorítóban megismert, nagyjából egy térben játszódó, szinte kamaradráma jellegű bosszúfilmjéhez. A Djangohoz hasonlóan itt is a western műfaját tette meg a fővonalnak, pár bátor és ügyes dramaturgiai újítással és persze Ennio Morricone frenetikus zenéjével. A történetről fölösleges, sőt bűn lenne bármit is előre lelőni, legyen annyi elég, hogy 8 (vagyis 9) idegent elzár a hóvihar a külvilágtól valamikor a 19 század vége felé egy hegyi pihenőházban, miközben egy hivatásos fejvadász (Kurt Russell) egy gyilkos nőt ( Jennifer Jason Leigh) készül a legközelebbi városba vinni, hogy ott felakasszák. Mondani se kell, hogy szép lassan kiderül, hogy senki se az, akinek látszik. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a három órás játékidő alatt nem ülik el a nézők a derekukat, sőt talán itt-ott fölöslegesen nyújtott el QT egy-két jelenetet és a havas tájakból is egy időre elegem lett, de ha ezeken túl tesszük magunkat, akkor a szokásos fergeteges dumák mellett, vérben és izgalomban sem lesz hiány.

21893015881_a4e45eeeb1_bTudta-e? 

-A film 60 millió dollárból készült

-A női főszerepért olyanok hollywoodi sztárok versengtek, mint Jennifer Lawrence, Demi Moore, Geena Davis és Michelle Williams.

-A forgatás majdnem 5 hónapig tartott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.