EUR: 308,43 Ft
CHF: 282,33 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Program

A véres melodráma – Aljas nyolcas

Ha Quentin Tarantino rendez, az mindig eseményszámba megy. Legutóbbi két filmjének ( Becstelen brigantyk, Django elszabadul) populárisabb hangvétele után visszatért a Kutyaszorítóban megismert, nagyjából egy térben játszódó, szinte kamaradráma jellegű bosszúfilmjéhez. A Djangohoz hasonlóan itt is a western műfaját tette meg a fővonalnak, pár bátor és ügyes dramaturgiai újítással és persze Ennio Morricone frenetikus zenéjével. A történetről fölösleges, sőt bűn lenne bármit is előre lelőni, legyen annyi elég, hogy 8 (vagyis 9) idegent elzár a hóvihar a külvilágtól valamikor a 19 század vége felé egy hegyi pihenőházban, miközben egy hivatásos fejvadász (Kurt Russell) egy gyilkos nőt ( Jennifer Jason Leigh) készül a legközelebbi városba vinni, hogy ott felakasszák. Mondani se kell, hogy szép lassan kiderül, hogy senki se az, akinek látszik. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a három órás játékidő alatt nem ülik el a nézők a derekukat, sőt talán itt-ott fölöslegesen nyújtott el QT egy-két jelenetet és a havas tájakból is egy időre elegem lett, de ha ezeken túl tesszük magunkat, akkor a szokásos fergeteges dumák mellett, vérben és izgalomban sem lesz hiány.

21893015881_a4e45eeeb1_bTudta-e? 

-A film 60 millió dollárból készült

-A női főszerepért olyanok hollywoodi sztárok versengtek, mint Jennifer Lawrence, Demi Moore, Geena Davis és Michelle Williams.

-A forgatás majdnem 5 hónapig tartott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Punnany Massif

  Punnany Massif

  Brutális koncerttel örvendezteti meg rajongóit a Punnany Massif.

 • Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  A MATASZ Pest Megyei Szervezete, 2017. évben 8. alkalommal rendezi meg a VSZC Madách Imre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen az „Egy nap a honvédelemért” címmel Gödöllőn, a Pest-megyei honvédelmi és toborzó napját.

 • A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A trió a legautentikusabb, legelemibb, legkezdetlegesebb formájában mutatja be, milyen is volt a rock and roll Amerikában az ötvenes évek derekán. Ösztönös, fékevesztett szabadság és zabolátlan életérzés, amely ebből a zenéből árad, csakis hiteles fazonoktól fogadható el maradéktalanul.