EUR: 307,63 Ft
CHF: 287,11 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

A vonaton felejtette a 2,6 millió dolláros hegedűjét

Egy nyugat-németországi regionális vonaton felejtette 2,6 millió dollárt (755 millió forint) érő 1727-es Stradivariját egy amerikai hegedűművész, aki igencsak megkönnyebbült, amikor a rendőrség a vonat indulása előtt egy perccel megtalálta a hangszert.

A húszas éveiben járó fiatal nő kedden Mannheimből Saarbrückenbe utazott az 1727-es General Dupont Grumiaux Stradivarival.

A nő leszállás után vette észre, hogy elhagyta a hangszert és azonnal értesítette a rendőrséget. A hatóságok egy perccel a vonat indulása előtt találták meg a hegedűt egy poggyásztartóban és visszaadták a nőnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

    A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

    Magyarország a digitális technológiák fejlesztésének regionális központjává kíván válni – hangsúlyozta vendéglátóinak Varga Mihály a kínai Sencsenben a telekommunikációs termékeket gyártó Huaweinél, és az elektromos járműveket és akkumulátorokat előállító Build Your Dreamsnél (BYD) tett szerdai látogatásán.

  • Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

    Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

    A mai a “legjobb és legdemokratikusabb” Németország, amely valaha létezett, de súlyos veszélyek fenyegetik stabilitását – mondta szerdán Berlinben Joachim Gauck német szövetségi elnök az államfői munkásságát lezáró búcsúbeszédében.