EUR: 313,24 Ft
CHF: 261,34 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XXII.kerület

Ajándék tűzifa lett a különleges karácsonyfából

A budafoki székhelyű Ökumenikus Segélyszervezet 25 rászoruló család számára osztja szét azt a különleges karácsonyfát, amelyet tavaly decemberben a Hello Wood csapata a Design Terminállal, Budapest Főváros önkormányzatával, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-vel, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-vel, a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-vel és a Vodafone Magyarországgal közösen épített tűzifából az Erzsébet téren.

Tüzifa adomány MÖS22

Az önkéntesek láncban adták át egymásnak a tűzifát

A 30 négyzetméter alapterületű, 16 méter magas installáció összesen 40 tonna tűzifából állt össze. A tervezők célja az volt, hogy olyan karácsonyfát állítsanak a budapesti közösségnek, amely nem csupán látványos, de az egymásra figyelést, a cselekvő szolidaritást is szimbolizálja. Az építőanyagnak használt fahasábok lebontásuk után az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével huszonöt rászoruló családhoz kerülnek, ez a mennyiség az egész téli tüzelőszükségletüket fedezi.


Tüzifa MÖS22

Van, ahol már jó meleget ad a hajdani tűzifa-karácsonyfa

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.