EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XXII.kerület

Ajándék tűzifa lett a különleges karácsonyfából

A budafoki székhelyű Ökumenikus Segélyszervezet 25 rászoruló család számára osztja szét azt a különleges karácsonyfát, amelyet tavaly decemberben a Hello Wood csapata a Design Terminállal, Budapest Főváros önkormányzatával, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-vel, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-vel, a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-vel és a Vodafone Magyarországgal közösen épített tűzifából az Erzsébet téren.

Tüzifa adomány MÖS22

Az önkéntesek láncban adták át egymásnak a tűzifát

A 30 négyzetméter alapterületű, 16 méter magas installáció összesen 40 tonna tűzifából állt össze. A tervezők célja az volt, hogy olyan karácsonyfát állítsanak a budapesti közösségnek, amely nem csupán látványos, de az egymásra figyelést, a cselekvő szolidaritást is szimbolizálja. Az építőanyagnak használt fahasábok lebontásuk után az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével huszonöt rászoruló családhoz kerülnek, ez a mennyiség az egész téli tüzelőszükségletüket fedezi.

Tüzifa MÖS22

Van, ahol már jó meleget ad a hajdani tűzifa-karácsonyfa

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.