EUR: 305,69 Ft
CHF: 274,18 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Amerika határozott katonai lépést akar Líbiában

Határozott katonai fellépésre van szükség az Iszlám Állam terrorszervezet terjeszkedésének megfékezésére Líbiában – közölte Joseph Dunford amerikai vezérkari főnök Párizsban újságírókkal.

A tábornok figyelmeztetett, a terrorszervezet arra törekszik, hogy Líbiából koordinálhassa afrikai műveleteit.

A vezérkari főnök szerint a katonai akciót úgy kell kivitelezni, hogy az a hosszabb távú líbiai politikai folyamatokat is pozitívan befolyásolja.

Líbiában, öt évvel Moammer Kadhafi diktátor megbuktatását és meggyilkolását követően, egymással szemben álló fegyveres csoportok küzdenek az ország ellenőrzéséért, az Iszlám Állam pedig a hatalmi vákuumot kihasználva terjeszkedik az országban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.