EUR: 307,81 Ft
CHF: 287,24 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

Az Iszlám Állam hajtotta végre az indonéz terrortámadást

Az Iszlám Állam (IÁ) hajtotta végre a csütörtöki jakartai merényletet – állítja a dzsihadista szervezethez közel álló Aamaak hírügynökség.

“Az Iszlám Állam harcosai hajtottak végre fegyveres támadást ma délelőtt az indonéz fővárosban, külföldieket és az őket védő biztonsági erőket célba véve” – olvasható az Aamaak Telegram nevű csatornáján kiadott közleményben.

Ezzel szinte egy időben a jakartai rendőrség vezetője sajtóértekezletén közölte: “bizonyosan az Iszlám Állam áll a támadás mögött”. Bahrun Naim, az IÁ egyik indonéz fegyverese, akiről feltételezhető, hogy Szíriában van, “már egy ideje tervezte ezt” – mondta Tito Karnavian rendőrkapitány.

A halálos áldozatok között van egy kanadai férfi is – jelentette az indonéz Metro tévé a rendőrségre hivatkozva.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

  A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

  Magyarország a digitális technológiák fejlesztésének regionális központjává kíván válni – hangsúlyozta vendéglátóinak Varga Mihály a kínai Sencsenben a telekommunikációs termékeket gyártó Huaweinél, és az elektromos járműveket és akkumulátorokat előállító Build Your Dreamsnél (BYD) tett szerdai látogatásán.

 • Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

  Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

  A mai a “legjobb és legdemokratikusabb” Németország, amely valaha létezett, de súlyos veszélyek fenyegetik stabilitását – mondta szerdán Berlinben Joachim Gauck német szövetségi elnök az államfői munkásságát lezáró búcsúbeszédében.

 • Rejtély! Titokzatos hal- és sonkaszag terjengett az utak lesózása után

  Rejtély! Titokzatos hal- és sonkaszag terjengett az utak lesózása után

  Miután az önkormányzat alkalmazottai lesózták az utakat az olasz határ menti, délnyugati-szlovéniai Sezana városában, titokzatos hal- és sonkaszag kezdett terjengeni a környéken, a kutyák pedig “megbolondultak”, és ki akartak törni az udvarokból – közölte a szlovén és a horvát sajtó szerdán.