2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Az Iszlám Állam hajtotta végre az indonéz terrortámadást

Az Iszlám Állam (IÁ) hajtotta végre a csütörtöki jakartai merényletet – állítja a dzsihadista szervezethez közel álló Aamaak hírügynökség.

“Az Iszlám Állam harcosai hajtottak végre fegyveres támadást ma délelőtt az indonéz fővárosban, külföldieket és az őket védő biztonsági erőket célba véve” – olvasható az Aamaak Telegram nevű csatornáján kiadott közleményben.

Ezzel szinte egy időben a jakartai rendőrség vezetője sajtóértekezletén közölte: “bizonyosan az Iszlám Állam áll a támadás mögött”. Bahrun Naim, az IÁ egyik indonéz fegyverese, akiről feltételezhető, hogy Szíriában van, “már egy ideje tervezte ezt” – mondta Tito Karnavian rendőrkapitány.

A halálos áldozatok között van egy kanadai férfi is – jelentette az indonéz Metro tévé a rendőrségre hivatkozva.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.