2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb II.kerület

Bárkinek segítenek a budai ferencesek

A Pasaréti Ferences Alapítvány és az Országúti Ferencesek által működtetett Kilátó nevű mentálhigiénés központ két helyszínen, a Szilfa utcai Kájoni házban és a Margit körúti rendházban várja – nemtől, vallástól függetlenül – programjaival az érdeklődőket.

Pasaréti ferences családi2

Rendszeresen tartanak családi napot a Szilfa utcai Kájoni házban

Pasaréti ferences családi még2

A kicsik számára is van különfoglalkozás a ferencesek szervezésében

Az országúti ferences szerzetesekhez sokan fordulnak tanácsért életvezetési, munkahelyi, családi problémák, életkori nehézségek miatt. Ezekben a helyzetekben szerzetes, tanár, teológus, lelki gondozó, pszichodráma-vezető és civil szakértők: pszichológus, mentálhigiénés szakember, családterapeuta nyújt segítséget a ferencesek szervezésében. Az általuk nyújtott lelki támogatáshoz a II. kerületi önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagilag is hozzájárul. A Margit körúti rendházban és a Kájoni házban a segítő beszélgetések ingyenesek, a csoportos foglalkozások azonban részvételi díjasak, mivel a szakemberek által végzett munkát a ferencesek igyekeznek minimális tiszteletdíjjal honorálni. Részletek a http://www.pfa.hu/kilato oldalon találhatók.


Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.