EUR: 309,37 Ft
CHF: 284,98 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Program

Csak színház és más semmi – indul a sorozat a Dunán

( Fotó: Sáfár Tibor) Szindbád fotóspróba
Nemzeti színház
Mátray László m.v.
Udvaros Dorottya
Nagy-Kálózy Eszter
Nagy Mari
Tóth Auguszta
Szűcs Nelli
Szarvas József
Bodrogi Gyula
Mátyássy Bence
Reviczky Gábor
Tóth László
Varga József
( Fotó: Sáfár Tibor)

Vasárnap este indul a Duna Televízión a Csak színház és más semmi című új, hat részből álló sorozat, amely Schell Judit és Csányi Sándor főszereplésével a színház világába enged betekintést.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Megafilm Service közös produkciójában készült alkotás 52 perces részeit hetente, vasárnap esténként háromnegyed kilenctől vetítik.

A sorozat vezető írója, Divinyi Réka a szerdai sajtóvetítést követő beszélgetésen elmondta: a film műfaja dramedy, amely egy érzelmes történetet mesél el, néha humorral, néha könnyekkel. Alapvetően női sorozatról van szó, három nő szemszögén keresztül mutatják be a történetet.

A sorozatban három szatirikus hangvételű szál fut párhuzamosan, amelyek alkalmanként összefonódnak. A történet a híres díva (Schell Judit) és rendező férje (Csányi Sándor) magánéleti válsága körül bonyolódik, kerete egy színházi előadás létrejötte, az olvasópróbától a premierig. A szereplők az előadásban játszó színészek, színházi dolgozók.

Goda Krisztina forgatókönyvíró, kreatív producer a szereplők kiválasztásáról elmondta: demokratikus folyamat eredménye volt, a két rendezővel közösen döntöttek a szereposztásról.

A Csak szex és más semmi című filmet idéző címről Kálomista Gábor producer elmondta: Divinyi Rékával és Goda Krisztinával több mint egy évtizede dolgoznak együtt különböző projekteken, az első nagy közös munkájuk volt a nagysikerű film. Hozzátette: régóta szeretett volna a televíziós műfajban is együtt dolgozni az alkotókkal. Arról beszélt, hogy fontosak az ilyen sorozatok, amelyek Magyarország vezető színészeivel, magas minőségben készülnek. “Ez fontos, mind a magyar mozgóképkultúra, mind a televíziózás szempontjából, és egyre több hasonló sorozatnak kellene készülnie” – mondta, hozzátéve, hogy erre egyre több lehetőség van és egyre jobb alkotások készülnek. “Hál’istennek van rá pénz, van rá akarat és úgy tűnik, hogy nézői igény is” – fogalmazott.

A producer az MTI-nek elmondta: a sorozat 400 millió forintból készült.

A produkcióban Schell Judit és Csányi Sándor mellett, Szervét Tibor, Szávai Viktória, Vecsei Miklós, Mikecz Estilla, Fehér Tibor, Lovas Rozi, Géczi Zoltán és Pálos Hanna is szerepel. A rendező Nagypál Orsi és Miklauzic Bence.

Nagypál Orsi elmondta: a sorozatot 65 nap alatt forgatták. A nyáron a Thália Színházban dolgoztak, amikor a színházi évad elkezdődött, kivonultak külső helyszínekre, a forgatás szeptemberben zárult.

Mint mondta, Miklauzic Bencével konfliktusmentesen, harmonikusan dolgoztak együtt. Az, hogy nem lehet észrevenni, melyik jelenetet melyikük rendezte és mikor, az elsősorban a stáb és a színészek profizmusának köszönhető. Miklauzic Bence hozzátette: akkor jó a sorozat, ha nem lehet észrevenni, hogy ki mit rendezett benne, ehhez közöttük is szoros egyeztetésre volt szükség. Elmondta: egy részt átlagosan 11 nap alatt kellett felvenni, a stáb feszített munkatempóban dolgozott.

Divinyi Réka megjegyezte: nem az volt a fő szempont, hogy teljesen hiteles legyen a színházi világ, egy romantikus, szórakoztató történetet szerettek volna elmesélni, és időnként a hitelességet beáldozták ezért. Mindenkit kicsit erősebb vonásokkal rajzoltak meg, és kicsit meredekebb dolgok történnek, mint ami valóban történik egy próbafolyamat alatt, de a színházi élet struktúrája felismerhető. A sorozat a hathetes próbaidőszakot követi végig a bemutatóig.

Az MTI-nek elmondta: nem akartak folytatást készíteni a Csak szex és más semmi című filmhez, a sorozat teljesen más történet, csupán szerettek volna ugyanazzal az alkotógárdával újra együtt dolgozni. A filmmel a közös pont csak az alkotók és a főszereplők, emellett a sorozat hangvétele is hasonló. Goda Krisztina az MTI-nek elmondta: felkérést kaptak a sorozat újabb hat részének megírására, amely egy év múlva készülhet el.

A sorozat operatőre Babos Tamás, line producere Helmeczy Dorottya volt. A díszleteket Klimó Péter, a jelmezeket Zelenka Nóra tervezte.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Whisky Show Budapest

  Whisky Show Budapest

  A Whisky Show Budapest 2016 célja, hogy idén hatodik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére.

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.