EUR: 307,97 Ft
CHF: 281,68 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Aktuális

Csúszós pálya

Azért az már a gyakorló elmebaj egyik tünete, ha a saját gondolataink elmondását „propagandadumának” minősíti egy egyetemi tanár. Magyarként Németországban. Merthogy a migránshelyzetről beszélgetett két professzor. Az egyik Magyarországon él – nem mellesleg korábban katedrát adott a másiknak –, míg a beszélgetőtárs Németországban. Szellemileg belesüppedve a nagy német információhiányba, dezinformálásba. Merthogy a hazánkban élő hazánkfia elmondta azt, amit minden épelméjű – tartozzon a politikai világ bármely oldalához – most már tisztán lát: a kerítés, bizony, megmentette országunkat.

A német honban élő meg egész egyszerűen a kormánypropaganda – ha egyáltalán van ilyen és nem reális helyzetértékelésről beszélünk ebben (migránsügy) az esetben – szócsövének tekinti professzortársát.

Ez, ugye, több szempontból is érdekes. Egyfelől azt feltételezi, hogy az egyetemi tanár kolléga képtelen önálló véleményalkotásra társadalmi-politikai kérdésekben. Ez, mondjuk úgy finoman, vérig sértő a kolléga számára. De úgy is fogalmazhatunk: mérhetetlen taplóság. Másfelől ékes bizonyítéka annak, hogy az elhallgató német propagandagépezet mennyire hatékony. Hogy még a magasan kvalifikált (ami nem jár együtt érzelmi intelligenciával) társadalmi réteg is bedől a maszatoló alulinformálásnak.

A beszélgetés valamikor novemberben zajlott. Még Köln és az osztrák kancellár kerítésépítő, katonaságmozgósító döntése előtt. Akkor, amikor már recsegett-ropogott a német kancellár kommunikációs építménye.

Most vajon mit mondana a propagandázó prof? Ha esetleg saját lányát (ha van neki) vagy feleségét (ha van neki) molesztálná egy-két kigyúrt agysebész. Ha felfogná, hogy mekkora felelőssége van a (német) sajtónak abban, hogy napokig elhallgatta a kölni, stuttgarti és a többi eseményeket. Hogy ezzel a magatartásával kancellármentő akciócsoporttá léptette magát elő a „független, demokratikus, szabadelvű, liberális” sajtó? Miközben már ezernél is többen tettek feljelentést…

Vajon hogyan bulizna önfeledten a kölni dóm előtt 250 rendfenntartótól övezve (akik nem léphettek közbe a molesztálások láttán, a liberális demokrácia legnagyobb dicséretére…), miközben asszonyát taperolják agresszív migránsok?

Szóval, e történet hallatán már csak abban reménykedünk: ha a „propagandaduma” eljutott a Rajna partjára honfitársunk fülébe, akkor eljut a szilveszteri eseménysorozat és a német sajtó manipulatív magatartása is – ugyanazon csatornákon keresztül. És felemeli a telefont, és elnézést kér lenézett professzortársától.

Ha nem teszi, akkor véglegesen elcsúszott ezen a pályán. Amit gondolkodó, önálló véleménynyilvánításra alkalmas embereknek találtak ki. A helyzet az, hogy nem is tudom: kár lenne érte…?

Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális vihar csapott le Budapestre

  Brutális vihar csapott le Budapestre

  Hatalmas vihar pusztított Budapesten kedden a délutáni órákban. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

 • Szerelem és Gulág

  Szerelem és Gulág

  Végre egy könyv, ami a nehézkes, fájdalmas történelmet emberközelbe hozva, olvasmányossá téve megérteti velünk.

 • „Missziónk az egészségmegőrzés”

  „Missziónk az egészségmegőrzés”

  Ökrösi Leventét, a Wellness Eszközök Üzlet Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a Lónyay utca 18/A alatt található, közérzetjavító és wellnesstermékeket forgalmazó üzlet termékeiről, elégedett vásárlóiról és terveiről.

 • Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Chris Parker nevétől hangos most a brit sajtó. Ő az a 33 éves hajléktalan, aki félelmet nem ismerve segített a manchesteri terrortámadás után egy kislánynak, majd egy idősebb asszonynak, aki végül nem élte túl a történteket.