EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Extra

David Bowie emléktáblát avatnak Berlinben

London, 2016. január 11.
Egy David Bowie brit zenészt ábrázoló képet fényképez a művész egyik tisztelője Bowie szülőháznál, London Brixton kerületében 2016. január 11-én, miután Bowie az előző nap, 69 éves korában elhunyt. (MTI/EPA/Will Oliver)

Emléktáblát avathatnak David Bowie tiszteletére Berlinben, a brit zenész egykori otthonánál.

Tim Renner berlini kulturális államtitkár hétfőn elmondta, az ilyen táblákról általában csak öt évvel az illető halála után rendelkeznek, hogy ne a “veszteség okozta érzelmi túltengés” hatására döntsenek. Most azonban bízik abban, hogy az illetékes testület javasolni fogja márciusi ülésén a várakozási idő elhagyását.

A város Schöneberg kerülete is tervezi emléktábla avatását, emellett online petíciót indított a schönebergi főutca David Bowie útra való átnevezéséről. A világhírű zenész a hetvenes években ott lakott a 155. szám alatt. A petíciót már több mint 11 ezer rajongó írta alá.

A 69 éves brit rockzenész, énekes-dalszerző és producer, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát, január 10-én halt meg rákbetegségben.

Kapcsolódó Cikkek