EUR: 310,49 Ft
CHF: 288,94 Ft
2017. január 25., szerda
Pál

Külföld

Donald Trump teljesen kivonulna Nagy-Britanniából

Las Vegas, 2015. október 9.
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember beszédet mond egy választási kampányrendezvényen Las Vegasban 2015. október 8-án. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját Trump vezeti. (MTI/AP/John Locher)

Miután az Egyesült Királyság parlamentje napirendre vette Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns esetleges kitiltását az országból, Trump cége bejelentette: amennyiben a parlament megszavazza a kitiltást, annak következményei lesznek.

Donald Trump cég-konglomerátumának vezérigazgató-helyettese, George Sorial közleményben jelentette be, hogy amennyiben a londoni parlamentben a kitiltás mellett határoznának, a milliárdos leállíthatja folyamatban lévő, nagy értékű beruházásait Skóciában.

“A Westminster veszedelmes precedenst teremtene, és azt a rossz üzenetet küldené a világnak, hogy az Egyesült Királyság ellenzi a szólásszabadságot” – fogalmazott Sorial a Fox televíziónak adott nyilatkozatában. Hozzátette: egy ilyen döntés elidegenítene Nagy-Britanniától sok olyan amerikai állampolgárt is, aki Donald Trump híve és támogatója.

A republikánus elnökjelölt-jelölt muszlimokkal kapcsolatos néhány megjegyzése keltett felháborodást, s emiatt a szigetországban két petíciót is kezdeményeztek, mindkettőben az amerikai milliárdos kitiltását szorgalmazzák. A petíciókat eddig több mint ötszázezren írták alá.

Donald Trumpnak golfpályái vannak Skóciában, és cége további beruházásokat tervez skót földön.

Kapcsolódó Cikkek