EUR: 310,79 Ft
CHF: 265,61 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Tatabánya

Dr. Dombi Péter: Édesanyám a legnagyobb kritikusom

Jó választás! Hogyan is nem jutott ez korábban az eszünkbe?” – kérdezhettük volna sokan, amikor megtudtuk, hogy dr. Dombi Pétert választották Tatabánya új díszpolgárává. Az év végi, Szent Borbála-napi ünnepi közgyűlésen a Szent Borbála Kórház hatvanegy éves orvos-igazgatója vehette át az elismerő oklevelet Schmidt Csaba polgármestertől.

Dr. Dombi Péter onkológus-hematológus főorvos 1979 óta dolgozik Tatabányán a megye betegeiért. Az orvoslás mellett számos díjat alapított, amelyekkel az egészségügyben dolgozó kollégákat ismerik el évről évre.


13a

Dr. Dombi Péter rendszeres résztvevője a város adventi ablaknyitogató rendezvényének

– Orvosként orvosoknak adjuk évente a Kassay-Farkas Sándor díjat, amivel a kollégák emberi tulajdonságait ismerjük el. A díjnak talán az a különlegessége, hogy hematológusként egy diabetológus főorvos után alapítottam ezt a díjat, amit szívvel adunk át minden évben – mondta el dr. Dombi Péter, aki megyei orvosi fórumot, orvosklubot szervez, de jelentős szerepet vállal a társadalmi összefogásban is. A Segítő Jóbarátok csapatában Honosi Mihállyal és Honosiné Máhr Ágnessel, valamint dr. Farkas Károllyal és Pordán Zsigmonddal évek óta segíti a gyermek- és családotthonokban élő fiatalokat. A város új díszpolgára büszke a karitatív tevékenységeire, és arra is, hogy a mindennapi hősök, a bányászok városában átvehette az elismerést.

– Külön öröm számomra, hogy feleségem mellett az édesanyám is jelen lehetett a díszpolgári cím átadásának ünnepségén. Anyukám kilencvenkét éves, de a mai napig az övé a legfinomabb töltött káposzta, és meg kell vallanom, a mai napig ő a legnagyobb kritikusom is – mondta Dombi főorvos, aki a „Mi a célja?” kérdésre válaszolva közölte:


– Az orvosnak a hippokratészi eskü szerint nemcsak a betegeket, hanem saját magát is egészségben kell tartania. Ennek próbálok megfelelni, valamint sokat dolgozom azért, hogy minél többet lehessek az unokáimmal, akiket igyekszem kicsit rosszcsontokká varázsolni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.