2018. január 16., kedd
Gusztáv

Sport

EB jegyek: szurkolni menne az ország!

Óriási az érdeklődés a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki mérkőzései iránt. Az UEFA tájékoztatása szerint csapatunk három csoportmérkőzésére eddig 111 970 jegyigénylés érkezett, a nemzetközi szövetség viszont csak 29 500 jegyet biztosít a magyar drukkerek számára. A szerencsések februárban kapnak tájékoztatást. Az MLSZ nem szervez utat a tornára, ám a válogatottat mindenhova elkísérő Carpathian Brigade szurkolói csoport közös utazással is készül a mérkőzésekre.

jegy

Az egész stadiont megtöltenék a magyar szurkolók, de erre sajnos nem lesz lehetőségük (Fotó: mlsz.hu)

A Carpathian Brigade hét évvel ezelőtt alakult, kifejezetten a magyar válogatott kedvéért. A szurkolói csoport tagjai külföldre is elkísérik a csapatot, így természetes, hogy Franciaországban is szeretnének ott lenni. Sőt, mint azt megtudtuk, közös utazást is szerveznek a drukkerek.


– Szeretnénk, hogy minél többen szurkoljanak velünk, így már decemberben nyilvánosságra hoztuk a jegyhez igényelt ID-azonosítóinkat, hogy akik akarnak, a közelünkbe kérhessenek jegyet – mondta el a Lokálnak M. Tóth Marianna, a csoport egyik szervezője. – De nem csak a stadionon belül koordináljuk a szurkolókat. Közös szurkolói utazást szervezünk, indítunk majd buszokat egyetlen mérkőzésre és körutazásra is, valamint az Izland és a Portugália elleni két mérkőzésre közösen. Sőt, megbeszéléseket tartunk arról, hogy az utolsó csoportmeccsre, a portugálok elleni összecsapásra különvonatot indítanánk, reméljük, összejön.

A jegyek sorsolását február elején kezdi a nemzetközi szövetség, ezért nagyon fontos a jegyet igénylő szurkolók számára, hogy február elsejétől mindenkinek legyen a pénz a regisztrációhoz használt kártyáján, hiszen az UEFA onnan hívja le a költségeket, és ha nincs pénz a számlán, akkor automatikusan továbblép, és a szurkoló elveszíti jogosultságát.


Ezt követően is lesz még lehetőségük a magyar drukkereknek jegyet venni. Az UEFA várhatóan kora tavasszal nyitja meg azt a platformot, amelyen azok értékesíthetik jegyeiket, akik tavaly nyáron úgy vásárolták meg azokat, hogy még azt sem tudták, mely csapatok jutnak ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Pazarul kezdte az Australian Opent Babos Tímea. A magyar klasszis szinte extázisban teniszezve 7:6, 6:2-re verte a tavaly két Grand Slam-tornán is elődöntőig jutó, tizedik helyen kiemelt Coco Vandeweghét.

 • Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Jürgen Kloppot annyira feldobta az eddig veretlen Manchester City elleni 4-3-as siker, hogy az amerikai NBC csatorna élő adásában nem igazán szalonképes kifejezés csúszott ki a száján.

 • Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Edit nem indul a phjongcshangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.