EUR: 307,98 Ft
CHF: 266,86 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Sport

EB jegyek: szurkolni menne az ország!

Óriási az érdeklődés a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki mérkőzései iránt. Az UEFA tájékoztatása szerint csapatunk három csoportmérkőzésére eddig 111 970 jegyigénylés érkezett, a nemzetközi szövetség viszont csak 29 500 jegyet biztosít a magyar drukkerek számára. A szerencsések februárban kapnak tájékoztatást. Az MLSZ nem szervez utat a tornára, ám a válogatottat mindenhova elkísérő Carpathian Brigade szurkolói csoport közös utazással is készül a mérkőzésekre.

jegy

Az egész stadiont megtöltenék a magyar szurkolók, de erre sajnos nem lesz lehetőségük (Fotó: mlsz.hu)

A Carpathian Brigade hét évvel ezelőtt alakult, kifejezetten a magyar válogatott kedvéért. A szurkolói csoport tagjai külföldre is elkísérik a csapatot, így természetes, hogy Franciaországban is szeretnének ott lenni. Sőt, mint azt megtudtuk, közös utazást is szerveznek a drukkerek.

– Szeretnénk, hogy minél többen szurkoljanak velünk, így már decemberben nyilvánosságra hoztuk a jegyhez igényelt ID-azonosítóinkat, hogy akik akarnak, a közelünkbe kérhessenek jegyet – mondta el a Lokálnak M. Tóth Marianna, a csoport egyik szervezője. – De nem csak a stadionon belül koordináljuk a szurkolókat. Közös szurkolói utazást szervezünk, indítunk majd buszokat egyetlen mérkőzésre és körutazásra is, valamint az Izland és a Portugália elleni két mérkőzésre közösen. Sőt, megbeszéléseket tartunk arról, hogy az utolsó csoportmeccsre, a portugálok elleni összecsapásra különvonatot indítanánk, reméljük, összejön.

A jegyek sorsolását február elején kezdi a nemzetközi szövetség, ezért nagyon fontos a jegyet igénylő szurkolók számára, hogy február elsejétől mindenkinek legyen a pénz a regisztrációhoz használt kártyáján, hiszen az UEFA onnan hívja le a költségeket, és ha nincs pénz a számlán, akkor automatikusan továbblép, és a szurkoló elveszíti jogosultságát.

Ezt követően is lesz még lehetőségük a magyar drukkereknek jegyet venni. Az UEFA várhatóan kora tavasszal nyitja meg azt a platformot, amelyen azok értékesíthetik jegyeiket, akik tavaly nyáron úgy vásárolták meg azokat, hogy még azt sem tudták, mely csapatok jutnak ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

  • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!