2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XXIII.kerület

Egész nap röpködtek a nyilak a sportcsarnokban

Hazánkban is egyre népszerűbb a darts. A Soroksáron rendezett amatőrversenyen pedig több mint ezer jelentkező indult el.

Az egész napos programra csak olyan jelentkezhetett, aki hét éve nem volt magyar dartsklub igazolt versenyzője és legfeljebb szabadidős versenyengedéllyel rendelkezik. Jelentkezőkben pedig nem volt hiány: a reggeli kezdésre majd’ ezer nevezés futott be a versenybizottsághoz, amely külön férfi- és női versenyt hirdetett. A nagy létszámnak köszönhetően aztán egész nap „repültek a nyilak” a soroksári sportcsarnokban, ahol minden jelentkező belekóstolhatott egy kicsit a darts világába.
– Nagy öröm számunkra, hogy óriási sikere volt a versenynek – mondta a Lokálnak Ziegenhám Medárd, a verseny egyik szervezője, nem mellesleg a magyar ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya. – Összesen 913 indulót regisztráltunk (ebből 49 volt nő), akik 66 táblán játszottak egyszerre.


A szakember elmondta, 14 éven aluliak nem indulhattak a versenyen, és ennek egyetlen, ámde komoly oka volt.
– A rendezvényen nem volt tiltva a mértékletes alkoholfogyasztás, de ifjúsági kapitányként azt gondolom, egy gyerek semmilyen formában ne találkozzon az alkohollal.

Mint azt Ziegenhám Medárd elmondta, a darts óriási népszerűségnek örvend itthon, így egyáltalán nem csodálkozott a majd ezerfős induló létszámon.
– Egyre többen űzik ezt a sportot. A versenyt már harmadszorra rendezzük meg, de minden évben új helyszín után kellett néznünk, mert kinőttük az előzőt. Most megtaláltuk a soroksári sportcsarnokot, bevallom, hosszú időre tervezünk.


Merthogy a jövőben is lesznek csak és kizárólag amatőröknek szóló versenyek: legközelebb például május végén.

Steel Darts Amatőr Verseny Soroksári sportcsarnokban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Telt ház, jó hangulat a soroksári sportcsarnokban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Steel Darts Amatőr Verseny Soroksári sportcsarnokban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Fontos a jó koncentráció (Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.