EUR: 310,66 Ft
CHF: 259,48 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XXIII.kerület

Egész nap röpködtek a nyilak a sportcsarnokban

Hazánkban is egyre népszerűbb a darts. A Soroksáron rendezett amatőrversenyen pedig több mint ezer jelentkező indult el.

Az egész napos programra csak olyan jelentkezhetett, aki hét éve nem volt magyar dartsklub igazolt versenyzője és legfeljebb szabadidős versenyengedéllyel rendelkezik. Jelentkezőkben pedig nem volt hiány: a reggeli kezdésre majd’ ezer nevezés futott be a versenybizottsághoz, amely külön férfi- és női versenyt hirdetett. A nagy létszámnak köszönhetően aztán egész nap „repültek a nyilak” a soroksári sportcsarnokban, ahol minden jelentkező belekóstolhatott egy kicsit a darts világába.
– Nagy öröm számunkra, hogy óriási sikere volt a versenynek – mondta a Lokálnak Ziegenhám Medárd, a verseny egyik szervezője, nem mellesleg a magyar ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya. – Összesen 913 indulót regisztráltunk (ebből 49 volt nő), akik 66 táblán játszottak egyszerre.


A szakember elmondta, 14 éven aluliak nem indulhattak a versenyen, és ennek egyetlen, ámde komoly oka volt.
– A rendezvényen nem volt tiltva a mértékletes alkoholfogyasztás, de ifjúsági kapitányként azt gondolom, egy gyerek semmilyen formában ne találkozzon az alkohollal.

Mint azt Ziegenhám Medárd elmondta, a darts óriási népszerűségnek örvend itthon, így egyáltalán nem csodálkozott a majd ezerfős induló létszámon.
– Egyre többen űzik ezt a sportot. A versenyt már harmadszorra rendezzük meg, de minden évben új helyszín után kellett néznünk, mert kinőttük az előzőt. Most megtaláltuk a soroksári sportcsarnokot, bevallom, hosszú időre tervezünk.


Merthogy a jövőben is lesznek csak és kizárólag amatőröknek szóló versenyek: legközelebb például május végén.

Steel Darts Amatőr Verseny Soroksári sportcsarnokban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Telt ház, jó hangulat a soroksári sportcsarnokban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Steel Darts Amatőr Verseny Soroksári sportcsarnokban (Fotó: Keresztesi Balázs)

Fontos a jó koncentráció (Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.