EUR: 308,10 Ft
CHF: 284,55 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Sport

Egy horvát hozta az első magyar pontot

A horvát származású Samsal Dalibor 22. lett az alpesi sízők világkupa-viadalán műlesiklásban a svájci Wengenben, ezzel megszerezte a férfiaknál Magyarország első vk-pontjait.

Beaver Creek, 2015. február 15. A horvát származású magyar Samsal Dalibor az alpesi síelők világbajnoksága férfi lesiklásának szlalomversenyében a Colorado állambeli Beaver Creekben 2015. február 15-én. (MTI/EPA/George Frey)

Samsal Dalibor az első magyar világkupa-pontszerző (MTI/EPA/George Frey)

 

Samsal Dalibor egyáltalán nincsenek magyar felmenői, két évvel ezelőtt mégis Magyarországot választotta hazája helyett. – Dalibor azért döntött mellettünk, mert nálunk az egyéniségéhez és tudásához jobban illeszkedő, felesleges mentális nyomást nélkülöző felkészülési és edzésprogramot kap, amelynek segítségével a tehetsége eredményekben is megmutatkozhat – mondta a Lokálnak Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke, aki hozzátette, a versenyző mostani pontszerzése is mutatja, hogy tehetséges sportolóról van szó. Mint a sportvezető elmondta, a sízőt édesapja, Rajko Samsal készíti fel.

– A szezon kezdete óta mentálisan és fizikálisan minden jó irányba haladt a felkészülésem, a verseny előtti napokban pedig a technikám is nagyot fejlődött – nyilatkozta Samsal Dalibor, aki teljesítményéért kilenc pontot kapott. – A wengeni szlalomversenyre összeállt a mozgásom, vagyis a sok gyakorlás meghozta az eredményt. Elégedett vagyok, mert kiadtam magamból a jelenlegi legjobb formámat, és boldog is vagyok, hogy jó eredményt tudtam felmutatni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kispadon halt meg a kispályás focista

  A kispadon halt meg a kispályás focista

  A vidám hangulatot, az örömfocit a szomorúság és a gyász váltotta fel a Fehérvári úti kispályás labdarúgó bajnokságban. Egy héttel ezelőtt szörnyű tragédia rázta meg a sporttelepet: a Cameroon-Light csapatában futballozó, mindössze 37 éves Horváth Krisztián a mérkőzés közben lett rosszul, és hiába érkezett gyorsan a segítség, a pályán elhunyt.

 • Hamilton behúzta ötvenedik futamgyőzelmét!

  Hamilton behúzta ötvenedik futamgyőzelmét!

  A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte vasárnap a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíját, így a konstruktőri bajnok Mercedes brit pilótája csökkentette hátrányát a pontversenyben.

 • A Milan lenyomta a Juventust!

  A Milan lenyomta a Juventust!

  Az AC Milan hazai pályán 1-0-ra legyőzte a címvédő és listavezető Juventust az olasz labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati rangadóján.