2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Egy horvát hozta az első magyar pontot

A horvát származású Samsal Dalibor 22. lett az alpesi sízők világkupa-viadalán műlesiklásban a svájci Wengenben, ezzel megszerezte a férfiaknál Magyarország első vk-pontjait.

Beaver Creek, 2015. február 15. A horvát származású magyar Samsal Dalibor az alpesi síelők világbajnoksága férfi lesiklásának szlalomversenyében a Colorado állambeli Beaver Creekben 2015. február 15-én. (MTI/EPA/George Frey)

Samsal Dalibor az első magyar világkupa-pontszerző (MTI/EPA/George Frey)

 

Samsal Dalibor egyáltalán nincsenek magyar felmenői, két évvel ezelőtt mégis Magyarországot választotta hazája helyett. – Dalibor azért döntött mellettünk, mert nálunk az egyéniségéhez és tudásához jobban illeszkedő, felesleges mentális nyomást nélkülöző felkészülési és edzésprogramot kap, amelynek segítségével a tehetsége eredményekben is megmutatkozhat – mondta a Lokálnak Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke, aki hozzátette, a versenyző mostani pontszerzése is mutatja, hogy tehetséges sportolóról van szó. Mint a sportvezető elmondta, a sízőt édesapja, Rajko Samsal készíti fel.


– A szezon kezdete óta mentálisan és fizikálisan minden jó irányba haladt a felkészülésem, a verseny előtti napokban pedig a technikám is nagyot fejlődött – nyilatkozta Samsal Dalibor, aki teljesítményéért kilenc pontot kapott. – A wengeni szlalomversenyre összeállt a mozgásom, vagyis a sok gyakorlás meghozta az eredményt. Elégedett vagyok, mert kiadtam magamból a jelenlegi legjobb formámat, és boldog is vagyok, hogy jó eredményt tudtam felmutatni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Búcsú egy legendától

  Búcsú egy legendától

  Ronaldinho testvére és egyben menedzsere a múlthét folyamán bejelentette, hogy a brazil legenda visszavonul a profi futballtól.

 • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

  Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

 • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

  A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.