EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XIII.kerület

Egymillió forint a kórháznak a sztárfocistától

Huszti Szabolcs 51 alkalommal futballozott a magyar labdarúgó-válogatottban, és a korábbi minden egyes válogatott meccsért kapott prémiumát felajánlotta a Madarász utca kórház fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítványnak. Az évek óta külföldön játszó Huszti a közelmúltban Budapesten járt, és bár már nem válogatott, újra ellátogatott az intézménybe. És nem üres kézzel érkezett.

Huszti Szabolcs - dr_ Kemény János

Dr. Kemény János vette át Huszti Szabolcs adományát (fotó: Gyermekkor Alapítvány)

Huszti Szabolcs elmondta, hosszú évek óta kapcsolatban van a Gyermekkor Alapítvánnyal, így saját szemével látja, hogy a szervezet mennyit és hogyan tesz azért, hogy a gyerekek korszerűbb körülmények között gyógyulhassanak.
– Apaként sok mindent máshogy lát az ember, érzékenyebb erre a témára. Boldoggá tesz, hogy segíthetem az alapítvány munkáját és tudom, jó helyre kerül a pénzem – mondta Huszti.


Merthogy a sportoló újabb egymillió forint adománnyal támogatta a szervezetet.
– Nagyon jókor jön Huszti úr sokadik gáláns adománya, mert ezt a pénzt a szemészeti rendelő éppen zajló felújítási munkálataira tudjuk fordítani – mondta dr. Kemény János, a Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Hálásak vagyunk Szabolcsnak, aki amellett, hogy a saját pénzéből segíti a munkánkat, évről évre el is látogat a kórházba, körbesétál, mindenkihez van egy kedves szava. Nincs könnyű helyzetben a magyar egészségügy, minden kollégánknak, orvosnak, nővérnek, ápolónak erőt ad, ha látja, sikeres emberek állnak mögöttünk.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.