EUR: 310,70 Ft
CHF: 259,64 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XV.kerület

Egyre több a chipleolvasó a kerületben

kutya_15

Ő szerencsésen hazajutott

A Kutyások a XV. kerületért csoport legutóbb sikeresen hazajuttatott egy elkóborolt, kihűlés szélén álló kutyát. A történetet és annak tanulságát is megosztották közösségi oldalukon.

– Kaptunk egy hívást, hogy egy nagy testű fehér kutyát találtak Rákospalotán. Nagyon ki volt hűlve, betakargatták és kérték a segítségünket. Azonnal kocsiba vágtuk magunkat, odasiettünk és bíztunk abban, hogy chipes az állat. Nem volt szerencsénk, ugyanis se chip, se nyakörv nem volt a kutyán – írták. – Gőzerővel elkezdtük keresni, hátha az interneten már látható, hogy valakinek hiányzik. Egy-két telefon és egy kis utánajárás segítségével hívtuk is a gazdit, hogy megtaláltuk a kedvencét. Mikor odaért, megkönnyebbülve látta, hogy valóban az ő kutyája, akit három nap kódorgás után végre hazavihetett otthonába. A tanulság megint csak annyi, hogy mindenképpen megéri chipelni kedvenceinket.


Számos helyen kérhetünk segítséget

A történethez kapcsolódik, hogy Kolozsvári utcai kispiac melletti bolt faliújságján találtunk egy hasznos plakátot, amelyen megtalálható az összes kerületi chipleolvasó címe és telefonszáma. Amennyiben kóbor kutyát találunk, érdemes elmenni vele az Erdőkerülő utcába, a Bercsényi Miklós utcába, a Víg kalmár étterembe vagy a Báró kutyakozmetikába, ahol a beültetett chip segítségével pillanatok alatt leolvasható a kutya gazdájának neve és címe.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.