2017. november 21., kedd
Olivér

Belföld

Elég! A deteki kutyagyilkossággal betelt a pohár az állatvédőknél

detekikutyagyilkosjóLapzártánkkor még bujkált a nyilvánosság elől a deteki alpolgármester fia, K. István, aki még a nyáron vert agyon hidegvérrel egy kiskutyát. Az esetet barátja rögzítette, a brutális felvételt pedig a Facebookon osztották meg a nyilvánossággal. Mindkét fiatalember ellen azóta is folyik a rendőrségi eljárás, az állatvédők azonban attól tartanak, a tényleges, elrettentő ítélet ezúttal is elmarad.

„Kinyírlak!” − hallható a sokkoló videofelvétel elején, majd a szerencsétlen kiskutya szenvedései láthatók, akit egy baseballütővel vert agyon K. István. A felvételhez még zenei aláfestést is készített István barátja, aki rögzítette az eseményeket. A videó rohamosan terjedt az interneten, és hatalmas felháborodás kísérte nemcsak az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek, hanem minden jóérzésű ember körében. Bár a felvételre csak fél évvel az eset után figyeltek fel, az ügyben azóta sem történt érdemi előrelépés. A 18 éves fiatalember helyett édesanyja nyilatkozott.  − A kutyát elütötte egy autó, a fiam az út mellett találta meg. Azért vitte a patakpartra, hogy ott véget vessen az állat szenvedésének – mondta a Magyar Nemzetnek Gulyás Erzsébet, aki az elmúlt napokban nem ment be a munkahelyére, a fia pedig azóta iskolába sem jár. Félnek a felháborodott emberek haragjától, ugyanis rengetegen életveszélyesen megfenyegették a fiatalembert. Az erőszak semmire nem lehet válaszreakció, ezektől a megnyilvánulásoktól az állatvédők is elhatárolódnak.


Tüntetést szerveznek

Három nagy állatvédő szervezet is összefogott, amelyekhez egy sor másik szervezet is csatlakozott, hogy a hasonló eseteket méltó büntetés kiszabásával lehessen megelőzni. A Tetovált Állatmentők, az Állatmentő Szolgálat és az Állatmentő Liga február 20-ra tervezi a tüntetést, és a Nyugatit tértől a Parlamentig vonulnak majd.

Ugyanakkor attól tartanak, a tényleges, visszatartó ítélet ezúttal is elmarad. − A kiszabható büntetés két év szabadságvesztés, ami ha valóban alkalmaznák is, talán kellően elrettentő lenne − mondta a Lokálnak Molnár Anikó, aki évek óta foglalkozik állatmentéssel. − Egyébként a történet, amit a fiú édesanyja elmesélt, egyáltalán nem életszerű, de még ha igaz is lenne, miért nem állatorvoshoz vitték − teszi fel a költői kérdést Anikó, aki örül ugyan az összefogásnak, két fontos dolgot azonban kifogásol: az egyik, hogy a fiú származását kezdték el firtatni, aminek szerinte semmi köze az ügyhöz. A másik pedig, hogy az édesanya beszél a fia helyett. − Az rendben van, hogy szereti és védelmezi, akármit csinált is, de ha gyilkolni tudott, tudjon kiállni magáért is, ne az anyját tolja maga elé!

molnaranikó2

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Megérkezett a tél

  A nap képe: Megérkezett a tél

  Nincs mese, el kell fogadni, hogy egy időre búcsút kell intenünk a melegebb napoknak, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a hét elején Holle anyó a Kékestetőre látogatott és megrázta párnáját.

 • Nehéz helyzetbe került Merkel

  Nehéz helyzetbe került Merkel

  Vasárnap késő este Berlinben kudarcba fulladtak az egyeztetések a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, mert az FDP kivonult a tárgyalásokról – írja a Magyar Idők.

 • Soros újra nekiment Magyarországnak

  Soros újra nekiment Magyarországnak

  Hiába bizonyítják fotók, dokumentumok Soros György migráns betelepítési terveit, a milliárdos pénzügyi spekuláns a Financial Times nevű brit lapnak adott interjújában egyszerűen letagadja hajmeresztő elképzeléseit és nyíltan támadja a nemzeti konzultációt.

 • Megint zsidózott a Jobbik

  Megint zsidózott a Jobbik

  Újabb rasszista hangfelvételt közölt a Jobbik háza tájáról a Mandiner. A Szent Korona rádió felvételén a párt V. kerületi képviselője, Balasi András és a szarvasi alapszervezet alapítója, Papp Sándor Zoltán viccelődnek azon, hogy milyen „fajtabeli” emberek kerülhetnek vagonokba.