EUR: 310,41 Ft
CHF: 259,14 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Sport

Elhunyt az olimpia legtechnikásabb ökölvívója

Rákbetegségben 59 évesen elhunyt Howard Davis, az 1976-os olimpia könnyűsúlyú bajnoka, akit a montreali ötkarikás játékokon a legtechnikásabb bokszolónak választottak. Az amerikai öklöző halálhírét családja közölte.

Montreali sikerét annak idején azzal tetézte, hogy az egyetemes boksz olyan nagyjait is, mint Sugar Ray Leonard, Michael Spinks vagy Teófilo Stevenson, maga mögé utasította, amikor a technikailag legképzettebb ökölvívót megillető Val Barker-díjat neki szavazták meg.

Az amatőrök között világbajnoki címet is szerzett pehelysúlyban 1974-ben. Montreal után profi bokszolónak állt, a hivatásosok között azonban nem ért fel a csúcsra: jóllehet háromszor is mérkőzött a vb-titulusért, mindannyiszor alulmaradt. A profik mezőnyében 43 meccset vívott, 36-ot megnyert, hatot elveszített, egyszer pedig döntetlenre végzett.

Bár sosem dohányzott, múlt nyáron súlyos tüdőrákot diagnosztizáltak nála.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ibrahimovic: Nélkülem nem vb a vb

    Ibrahimovic: Nélkülem nem vb a vb

    Zlatan Ibrahimovic Jimmy Kimmel műsorában sem hazudtolta meg önmagát. A nemrégiben Amerikába szerződött futballista a közönség mellett az ABC sokat látott showmanjét is megnevette nem éppen szerény válaszaival.

  • Bolti pezsgőt kaptak az olimpiai bajnokok

    Bolti pezsgőt kaptak az olimpiai bajnokok

    Usain Bolt elküldte a beígért pezsgőt a téli olimpiai bajnok magyar gyorskorcsolyaváltónak. A sprinter még a játékok előtt kijelentette: pezsgővel lepi meg azt a győztest, aki a védjegyévé vált pózban áll a dobogóra.