EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Elhunyt az olimpia legtechnikásabb ökölvívója

Rákbetegségben 59 évesen elhunyt Howard Davis, az 1976-os olimpia könnyűsúlyú bajnoka, akit a montreali ötkarikás játékokon a legtechnikásabb bokszolónak választottak. Az amerikai öklöző halálhírét családja közölte.

Montreali sikerét annak idején azzal tetézte, hogy az egyetemes boksz olyan nagyjait is, mint Sugar Ray Leonard, Michael Spinks vagy Teófilo Stevenson, maga mögé utasította, amikor a technikailag legképzettebb ökölvívót megillető Val Barker-díjat neki szavazták meg.

Az amatőrök között világbajnoki címet is szerzett pehelysúlyban 1974-ben. Montreal után profi bokszolónak állt, a hivatásosok között azonban nem ért fel a csúcsra: jóllehet háromszor is mérkőzött a vb-titulusért, mindannyiszor alulmaradt. A profik mezőnyében 43 meccset vívott, 36-ot megnyert, hatot elveszített, egyszer pedig döntetlenre végzett.

Bár sosem dohányzott, múlt nyáron súlyos tüdőrákot diagnosztizáltak nála.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.