EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XIV.kerület

Ezt a számot hívja, ha segíteni akar!

A zuglói hajléktalanok ügye nem oldódott meg a tél beköszöntéig. Sokan éjszakáznak a hidegben földön vagy padon. Ha ilyen embert lát, vagy tudomására jutott, hogy a környezetében valaki fűtetlen lakásban él és segítségre szorul, hívja a 112 központi segélyhívó telefonszámot, illetve a Menhely Alapítvány éjjel-nappal működő 06-1-338-4186-os számát. A Menhely Alapítvány diszpécserszolgálata napi 24 órában fogadja a bejelentéseket a veszélyeztetett helyzetben lévő emberekről. A szolgálat krízisautót, valamint speciális utcai szolgálatokat küld ki a hajléktalan emberekhez és segítenek az elhelyezésükben. Azokat, akik nem fogadják el a szállások nyújtotta lehetőséget, takaróval és élelmiszerrel látják el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.