EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XVIII.kerület

Fedák Sári most is tarol

fedák villa Pestszentlőrinc

Az egykori pestszentlőrinci Fedák-villa

Minden várakozást felülmúló az érdeklődés Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház beregszászi színésznőjének Fedák Sári-estje iránt. Már a február 9-i budapesti előadásra sem lehet jegyet kapni, és az előadást Szatmárnémetibe is meghívták, Beregszászon pedig egymás utáni két napon dupla bemutató lesz. Fedák Sári a XVIII. kerületet mindvégig igazi otthonának vallotta, többször elmondta, mennyire szeretett itt élni. Szűcs Nelli azért idézi fel kora legünnepeltebb, majd méltatlanul meghurcolt színésznőjének emlékét, hogy megmutassa a mai közönségnek a hazug vádak mögött rejlő, a munkáját és a hazáját szerető ember igazi arcát.

Fedák Sári - Szűcs Nelli önálló estje Nemzeti színház ( Fotó: Sáfár Tibor)

Szűcs Nelli a Fedák Sári-féle Kukorica Jancsit is megidézi (Fotó: Sáfár Tibor)

– Nem csupán a beregszászi gyökerek közösek bennünk. Színésznő volt, aki nagyon szerette a hazáját és a munkáját. Rengeteget szerepelt külföldön, de mindig arra vágyott, hogy az otthoni közönséget meghódítsa – tudtuk meg Szűcs Nellitől, akinek Fedák Sári-estjét jó szívvel ajánljuk az egykor a kerületben élt dívát szerető olvasóink figyelmébe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.