2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XVIII.kerület

Fedák Sári most is tarol

fedák villa Pestszentlőrinc

Az egykori pestszentlőrinci Fedák-villa

Minden várakozást felülmúló az érdeklődés Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház beregszászi színésznőjének Fedák Sári-estje iránt. Már a február 9-i budapesti előadásra sem lehet jegyet kapni, és az előadást Szatmárnémetibe is meghívták, Beregszászon pedig egymás utáni két napon dupla bemutató lesz. Fedák Sári a XVIII. kerületet mindvégig igazi otthonának vallotta, többször elmondta, mennyire szeretett itt élni. Szűcs Nelli azért idézi fel kora legünnepeltebb, majd méltatlanul meghurcolt színésznőjének emlékét, hogy megmutassa a mai közönségnek a hazug vádak mögött rejlő, a munkáját és a hazáját szerető ember igazi arcát.

Fedák Sári - Szűcs Nelli önálló estje Nemzeti színház ( Fotó: Sáfár Tibor)

Szűcs Nelli a Fedák Sári-féle Kukorica Jancsit is megidézi (Fotó: Sáfár Tibor)

– Nem csupán a beregszászi gyökerek közösek bennünk. Színésznő volt, aki nagyon szerette a hazáját és a munkáját. Rengeteget szerepelt külföldön, de mindig arra vágyott, hogy az otthoni közönséget meghódítsa – tudtuk meg Szűcs Nellitől, akinek Fedák Sári-estjét jó szívvel ajánljuk az egykor a kerületben élt dívát szerető olvasóink figyelmébe.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.