EUR: 305,40 Ft
CHF: 276,88 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Belföld

Félmilliárdnál is többért vett földeket a volt MSZP-s politikus családja!

A volt szocialista képviselő, az agrárkamara korábbi elnöke és rokonsága félmilliárdnál többet költött az árveréseken – írja a Magyar Idők.

Forgács Barna

A Magyar Agrár­kamara elnöke volt, az MSZP színeiben országgyűlési képviselő- és európai parlamenti képviselőjelöltként is indult, évekig a párt megyei képviselőjeként dolgozott. A rendszerváltás előtt az MSZMP tagja volt. Nevéhez fűződik az elmúlt évek egyik legnagyobb port kavart földbérleti botránya is.

Az ellenzéki média azt próbálja sulykolni, hogy kizárólag a kormányhoz közel álló személyek vásárolhatnak állami földet, a tények azonban azt mutatják, hogy bárki eredményesen licitálhat. A Magyar Idők részletesen beszámol arról, hogy félmilliárd forintot meghaladó értékben vásárolt földeket Forgács Barna volt szocialista képviselő és családja. Az érintettek a Hajdú-Bihar megyei árveréseken összesen 750 hektárnyi termőföldre licitáltak eredményesen az elmúlt év végén, a vevők között pedig az exképviselő idős, kilencven év körüli édesanyja is megtalálható.

A lap megkereste Forgácsot, aki elmondta, nem tartja kizártnak, hogy a következő körben, vagyis a várhatóan március közepén kezdődő új árveréseken ismét versenybe szálljanak az állami területekért.A teljes cikk a Magyar Idők oldalán olvasható!

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább élnek a magyarok

  Tovább élnek a magyarok

  Tavaly kissé nőtt, az előző évi 75,7 évről 75,9 évre emelkedett a születéskor várható élettartam Magyarországon, de még így sem sikerült elérni a 2014-es szintet, ami 76 év volt – írta a Világgazdaság hétfőn a Központi Statisztikai Hivataltól (KSH) kapott adatok alapján.

 • Izrael is élesen bírálta Sorost

  Izrael is élesen bírálta Sorost

  Tiltakozó levelet írt az izraeli kormány képviseletében a washingtoni nagykövetség szóvivője a New York Timesnak. A biztosítékot az verte ki, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt az antiszemitizmus támogatásával vádolták meg a Soros György ellen tett lépések miatt.

 • Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Mintarabként viselkedik a tököli börtönben a sikkasztásért elítélt Kulcsár Attila. Kora reggel kitakarítja a hatfős zárkát, napközben pedig a raktárban dolgozik.

 • Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Fontos kérdés, hogy Magyarország a magyarok országa lesz-e a jövőben. A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést – jelentette ki Orbán Viktor a 28.