2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Belföld

Félmilliárdnál is többért vett földeket a volt MSZP-s politikus családja!

A volt szocialista képviselő, az agrárkamara korábbi elnöke és rokonsága félmilliárdnál többet költött az árveréseken – írja a Magyar Idők.

Forgács Barna

A Magyar Agrár­kamara elnöke volt, az MSZP színeiben országgyűlési képviselő- és európai parlamenti képviselőjelöltként is indult, évekig a párt megyei képviselőjeként dolgozott. A rendszerváltás előtt az MSZMP tagja volt. Nevéhez fűződik az elmúlt évek egyik legnagyobb port kavart földbérleti botránya is.

Az ellenzéki média azt próbálja sulykolni, hogy kizárólag a kormányhoz közel álló személyek vásárolhatnak állami földet, a tények azonban azt mutatják, hogy bárki eredményesen licitálhat. A Magyar Idők részletesen beszámol arról, hogy félmilliárd forintot meghaladó értékben vásárolt földeket Forgács Barna volt szocialista képviselő és családja. Az érintettek a Hajdú-Bihar megyei árveréseken összesen 750 hektárnyi termőföldre licitáltak eredményesen az elmúlt év végén, a vevők között pedig az exképviselő idős, kilencven év körüli édesanyja is megtalálható.

A lap megkereste Forgácsot, aki elmondta, nem tartja kizártnak, hogy a következő körben, vagyis a várhatóan március közepén kezdődő új árveréseken ismét versenybe szálljanak az állami területekért.A teljes cikk a Magyar Idők oldalán olvasható!


Kapcsolódó Cikkek

 • 2017 is rekordév volt a magyar-német agrárkereskedelemben

  2017 is rekordév volt a magyar-német agrárkereskedelemben

  Várhatóan újabb történelmi csúcsra emelkedett a magyar-német agrárkereskedelmi forgalom 2017-ben 2016 után – közölte a Földművelésügy Minisztérium (FM) pénteken a berlini Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche – IGW) kezdetének alkalmából.

 • Több év fegyházra ítélték a debreceni egyetemi drogterjesztőket

  Több év fegyházra ítélték a debreceni egyetemi drogterjesztőket

  Oktatási feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve közvetlen környezetében bűnszövetségben, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt első fokon több év fegyházra ítélt hat vádlottat a Debreceni Törvényszék pénteken – tájékoztatta a bíróság sajtószóvivője az MTI-t.

 • Fidesz: A Soros-szervezetek máris támadják a “Stop Sorost”

  Fidesz: A Soros-szervezetek máris támadják a “Stop Sorost”

  A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy februárban terjessze a parlament elé a “Stop Soros” törvénycsomagot, hogy az Országgyűlés tárgyalni tudja azt – közölte Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Orbán Viktor: Erőforrást látunk a roma közösségben

  Orbán Viktor: Erőforrást látunk a roma közösségben

  A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján, a Magyar Tudományos Akadémián.