EUR: 308,03 Ft
CHF: 267,56 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Belföld

Folytatódik a havazás!

A Fekete-tengertől északra és Északkelet-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé, valamint Lengyelország térségében általában kevés a felhő, több órára kisüt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a Brit-szigetek fölött markáns ciklon örvénylik, emiatt Nyugat-Európa nagy részén erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Kelet-európai-síkság középső részén, valamint a Fekete-tengertől délre. A felsorolt helyeken inkább a havazás a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli tájain általában 5 és 15 fok között változik, csak a Pireneusi-félsziget déli területein mérnek ennél magasabb hőmérsékletet. Továbbra is hideg az idő a középső és keleti vidékeken, ahol napközben is mindenütt fagypont alatt marad a hőmérséklet, sőt északkeleten sokfelé mindössze -10, -18 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé több hullámban nedves, kissé enyhébb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható havazás. Éjszaka délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és egyre inkább csak keleten lesz szórványosan havazás. Kedden kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd délután délnyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és főként a Dunántúlon alakul ki csapadék; északon havazás, délen fagyott eső, ónos eső várható. A most még élénk, néhol erős délkeleti, keleti szél mérséklődik, éjszaka és kedden többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között valószínű, de a derült, havas helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és -5 fok között alakul.

Kapcsolódó Cikkek

  • Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

    Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

    Baráti kölcsönnek nevezte Gyurcsány Ferenc, hogy cége, az Altus Portfolio Kft. 78 millió forintot kölcsönzött a költségvetési csalás miatt előzetesben lévő Czeglédy Csaba bűnszervezetének, holott az Altus három hónap alatt több mint hárommilliós kamatot kapott az ügylet után.

  • Balos cicaharc: Bepereli a DK szóvivője az MSZP-t

    Balos cicaharc: Bepereli a DK szóvivője az MSZP-t

    Jogi eljárást indított Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője az MSZP szekszárdi szervezete ellen. Az ügy azután robbant ki, hogy a szocialisták szekszárdi szervezete a hivatalos Facebook-oldalán arról írt: Gréczy két fideszes politikussal egyeztetett.