EUR: 305,09 Ft
CHF: 276,39 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Belföld

Folytatódik a havazás!

A Fekete-tengertől északra és Északkelet-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé, valamint Lengyelország térségében általában kevés a felhő, több órára kisüt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a Brit-szigetek fölött markáns ciklon örvénylik, emiatt Nyugat-Európa nagy részén erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Kelet-európai-síkság középső részén, valamint a Fekete-tengertől délre. A felsorolt helyeken inkább a havazás a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli tájain általában 5 és 15 fok között változik, csak a Pireneusi-félsziget déli területein mérnek ennél magasabb hőmérsékletet. Továbbra is hideg az idő a középső és keleti vidékeken, ahol napközben is mindenütt fagypont alatt marad a hőmérséklet, sőt északkeleten sokfelé mindössze -10, -18 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé több hullámban nedves, kissé enyhébb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható havazás. Éjszaka délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és egyre inkább csak keleten lesz szórványosan havazás. Kedden kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd délután délnyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és főként a Dunántúlon alakul ki csapadék; északon havazás, délen fagyott eső, ónos eső várható. A most még élénk, néhol erős délkeleti, keleti szél mérséklődik, éjszaka és kedden többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között valószínű, de a derült, havas helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és -5 fok között alakul.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert élteti és a náci vezér után Vona Gábor a másik kedvence annak a fiatal tinédzsernek, aki a pártelnök hívására belépett a Jobbik ifjúsági szervezetébe.

 • Antiszemitizmust szül a migráció

  Antiszemitizmust szül a migráció

  A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster arról beszélt a Buildnek, hogy Németországban – főleg a migránsválság óta – erősödött az antiszemitizmus – írta a 888.

 • Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Lemondóan, szerencsétlennek nevezve beszélt a hazai ellenzéki pártokról Lengyel László. A “királycsináló” szerint nem képesek leváltani a Fideszt, így most már már az ellenzéki médiának kell összefognia a kormány ellen.