EUR: 310,06 Ft
CHF: 268,09 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Sport

Footgolf: a csapat ötödik, jöhet az egyéni döntő

A footgolf világbajnokság vasárnapi zárónapja előtt Németh Gábor áll a legjobban a mieink közül. Egyenletes teljesítménye egyelőre a legjobb harmincba kerülésre volt elég. Mint mondja, a minimális célját már elérte.

DSC_0833 (2)

Mi kell ahhoz, hogy valaki egyetlen esztendő leforgása alatt egy sportágban kiharcolja a világbajnokságon való szereplés jogát?

– Nagyon jó társak, remek pályák, kitartás és nyugodt, biztos családi háttér. Ezek nekem mind megvoltak – mondta lapunknak Németh Gábor, aki a labdarúgás és a golf ötvözetének, a footgolfnak lett az egyik meghatározó játékosa idehaza, úgy hogy nincs egy éve sem, hogy kipróbálta a játékot. Az országos bajnokságon elindulva ráadásul sokáig vezetett, végül a második helyen zárta a pontvadászatot, amivel kvalifikálta magát a világbajnokságra.

– Maximálisan elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel – summázott Németh, aki két egyéni versenynap után paron áll, azaz pont annyiból fejezte be a pályát mindkét nap, amennyire az ki lett találva, hetvenkét rúgásból.

– A minimális elvárást már teljesítettem magammal szemben, a legjobb 150-ben szerettem volna végezni, ami azt jelenti, vasárnap is játszhatok. A 230 fős mezőnyből ugyanis a döntő napon már csak ennyien léphetnek pályára. Ha úgy játszom, mint szerdán az első kilenc szakaszon és pénteken a második kilencen, akkor még előrébb is léphetek.

A csapatversenyben a negyeddöntőig jutott a válogatott, Németh Tajtyi Róberttel, Balázsi Csabával és Lengyel Bélával alkotott csapatot, ám az amerikaiak jobbnak bizonyultak.

– Az első pár szakaszon tartani tudtuk a lépést velük, aztán elkapták a fonalat, mi pedig nem. Még sosem játszottunk ilyen formátumban, nekünk ez új volt, szoknunk kell a match play játékot, ahol minden szakaszon a négy egy országbeli két legjobb eredménye számít. Egyénileg nem is mentünk rosszul, hiszen parra hoztuk a pályát, de itt extra kell, hogy nyerni tudj. Ezt most ők produkálták.

A mieink a csapatküzdelmekben így az ötödikek lettek, egyéniben még van azonban javítási lehetőség. A tizenhat magyarból tizenegyen indulnak a magyar idő szerint vasárnap délelőtt kezdődő döntőben.

– Az, hogy a tizenhat magyar indulóból tizenegy ott lesz a fináléban, az önmagában nagyszerű. Bár, örültünk volna, ha mindenki érdekelt, a nemzetközi mezőny erősségét ez is jól jelzi.

Az egyéni eredményeket tekintve egyelőre a mexikói Enrique Reyes és az argentin Christian Otero áll a legjobban. Mögöttük egyetlen rúgással van csak lemaradva az egykori válogatott szlovák labdarúgó, Ján Kozák, valamint a brit Paul Oliver. Ők négyen indulnak majd utoljára, egy flightban, azaz egy négyes csoportban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mandula egyedülálló anya lesz

    Mandula egyedülálló anya lesz

    Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

  • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.