EUR: 305,22 Ft
CHF: 275,15 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Sport

Footgolf: Lesz-e magyar világbajnoki címvédés?

Lengyel Béla a footgolf eddigi egyetlen világbajnoka. A labdarúgás és a golf ötvözetének legjobb művelői jelenleg edzenek, tesztelik a Buenos Aires mellett lévő Pilar Golf Club pályáját, ahol szerdától vasárnapig rendezik a sportág második világbajnokságát. A címvédőt a helyszínen kérdeztük.

– 2012-ben Kisorosziban rendezték a sportág első világbajnokságát, amit Lengyel Béla nyert. Hogy emlékszik vissza arra a diadalra?

– Amikor megnyertem, éreztem boldogságot, felhívtam a feleségemet, elújságoltam neki a hírt, de napok kellettek, míg felfogtam, mit is tettem. Addigra láttam a sajtómegjelenéseket, szép lassan leülepedett bennem ez a tett. Három magyar állt a dobogón, nem tudom, bármelyik nemzet valaha is meg tudja-e ezt ismételni a jövőben. Ezt nem vehetik már el tőlünk, még akkor is, ha nem volt száz induló a világbajnokságon. Azóta rengeteget fejlődött a footgolf, a mostani vb-n 229 induló lesz 26 országból. Itt a remek lehetőség, hogy emlékeztessük rá a világot, még mindig a legjobbak vagyunk vagy legalábbis az elithez tartozunk.

– Várta már, hogy újra vb-n pályára léphessen?

– Igen is, meg nem is. Volt róla szó, hogy kétévente lesz világbajnokság, végül négy év telt el az első óta. Jobb lett volna, ha 2014-ben már van újabb világesemény, mert akkor még két évvel fiatalabb voltam, és talán kevesebb riválisom lett volna. Most, közel a negyvenhez, lehet, hogy nehezebb lesz. Abból a szempontból viszont jó, hogy a vándorkupa tovább maradhatott nálam.

A mieink edzés előtt (fotó: Borsos Zsuzsi)

A mieink edzés előtt (fotó: Borsos Zsuzsi)

– Kik a vb esélyesei?

– A hazai pályán versenyző, világklasszis argentinok favoritok, a britek hatalmasat léptek előre, tavaly és tavalyelőtt például két különböző svájci nyerte az európai sorozatot. Úgy hallottam, az amerikaiak is fantasztikus játékosokat küldenek, és szerintem lesz olyan sötét ló, akire senki sem számít, de az ismeretlenségből jó eredményt ér majd el. A mi csapatunk kellően rutinos, sok nemzetközi pályán jártunk, jók az eredményeink.

 

– Az egyéni megmérettetés mellett csapatverseny is lesz, hova várható a magyar csapat?

– Az első nap egyéni eredményei alapján országonként a négy legjobb eredményt veszik figyelembe, és kialakítják a nyolc legjobb mezőnyét. Ez a minimális elvárás magunkkal szemben, aztán az egyenes kieséses szakaszban már bármi lehet, szeretnék csapatban is világbajnok lenni.

 

– Szerdától vasárnapig tart a verseny, nem lesz fárasztó?

– Ilyen hosszú sorozat még nem volt a footgolf történetében, két-három napos versenyek vannak általában. De ez a világbajnokság, nagyon várjuk már a rajtot. Remek a hangulat a csapaton belül, jó közösséget alkotunk, és már kezdjük érezni a vb-lázat. Az utcán sétálva az emberek megállítanak, látva az egységes felszerelésünket, kik vagyunk, honnan jövünk, mit csinálunk? Hamarosan, a pályán már minden a footgolf világbajnokságról szól majd, ahol ha az első tízben végzek, elégedett leszek, de a cél a címvédés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Naggyá tették Kanadát a lányok

  Naggyá tették Kanadát a lányok

  Egy életre megjegyezték a magyar pólósok és szurkolók a kanadai Monika Eggens nevét, aki öt góljával szinte egyedül verte meg a magyar válogatottat.

 • Imádják a versenyzők a budapesti vb-t

  Imádják a versenyzők a budapesti vb-t

  Több neves versenyző és szakember szerint Magyarország fantasztikus házigazdája a 17. vizes világbajnokságnak, ez a véleménye az egyik leghíresebb amerikai szakírónak is, aki Michael Phelps könyvének társszerzője – adta hírül az MTI.

 • Mourinho bekopogott Trumphoz

  Mourinho bekopogott Trumphoz

  A Manchester United Észak-Amerikában tölti az előszezont, José Mourinho és stábja pedig a helyi nevezetességeket is meglátogatja, az utolsó napon így kerültek a Fehér Házhoz.