EUR: 307,81 Ft
CHF: 287,24 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

Gyémántos csokoládétorta Valentin-napra?

torta gyémánt

Gyémántokkal díszített csokoládétorta is van azok között az extravagáns Valentin-napi édességek között, amelyeket a héten kezdenek árusítani egy oszakai áruházban.

A Takasimaja áruházban szerdától lesznek kaphatók a Valentin-napi finomságok, köztük a 125 gyémánttal díszített, 14,1 millió jenbe (34,4 millió forintba) kerülő csokoládétorta.

Egyes áruházak már kedden elkezdték árusítani a Valentin-napi édességeket, a Japán legmagasabb épületében, az Abeno Harukaszban található Kintecu áruház hozzávetőleg 200 cég édességeit dobta piacra az alkalomra, van köztük olyan trüffel, amelynek darabja 1800 jen (4400 forint).

Az üzletek idén azokra a nőkre koncentráltak, akik maguknak vásárolnak édességet Valentin-napra. Ennek az az oka, hogy február 14. idén vasárnapra esik, így kevesebb csokoládét ajándékoznak majd a munkahelyeken.

Japánban az a szokás, hogy nők adnak Valentin-napi csokoládét a férfiaknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

  A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

  Magyarország a digitális technológiák fejlesztésének regionális központjává kíván válni – hangsúlyozta vendéglátóinak Varga Mihály a kínai Sencsenben a telekommunikációs termékeket gyártó Huaweinél, és az elektromos járműveket és akkumulátorokat előállító Build Your Dreamsnél (BYD) tett szerdai látogatásán.

 • Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

  Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

  A mai a “legjobb és legdemokratikusabb” Németország, amely valaha létezett, de súlyos veszélyek fenyegetik stabilitását – mondta szerdán Berlinben Joachim Gauck német szövetségi elnök az államfői munkásságát lezáró búcsúbeszédében.

 • Rejtély! Titokzatos hal- és sonkaszag terjengett az utak lesózása után

  Rejtély! Titokzatos hal- és sonkaszag terjengett az utak lesózása után

  Miután az önkormányzat alkalmazottai lesózták az utakat az olasz határ menti, délnyugati-szlovéniai Sezana városában, titokzatos hal- és sonkaszag kezdett terjengeni a környéken, a kutyák pedig “megbolondultak”, és ki akartak törni az udvarokból – közölte a szlovén és a horvát sajtó szerdán.