EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Gyémántos csokoládétorta Valentin-napra?

Gyémántokkal díszített csokoládétorta is van azok között az extravagáns Valentin-napi édességek között, amelyeket a héten kezdenek árusítani egy oszakai áruházban.

A Takasimaja áruházban szerdától lesznek kaphatók a Valentin-napi finomságok, köztük a 125 gyémánttal díszített, 14,1 millió jenbe (34,4 millió forintba) kerülő csokoládétorta.

Egyes áruházak már kedden elkezdték árusítani a Valentin-napi édességeket, a Japán legmagasabb épületében, az Abeno Harukaszban található Kintecu áruház hozzávetőleg 200 cég édességeit dobta piacra az alkalomra, van köztük olyan trüffel, amelynek darabja 1800 jen (4400 forint).

Az üzletek idén azokra a nőkre koncentráltak, akik maguknak vásárolnak édességet Valentin-napra. Ennek az az oka, hogy február 14. idén vasárnapra esik, így kevesebb csokoládét ajándékoznak majd a munkahelyeken.

Japánban az a szokás, hogy nők adnak Valentin-napi csokoládét a férfiaknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt Litauszki János rendező

    Meghalt Litauszki János rendező

    Életének 64. évében szombaton elhunyt Litauszki János Balázs Béla-díjas rendező, a közmédia munkatársa – közölte a család az MTI-vel.

  • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

    Magával kötött szerződést Soros egyeteme

    Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.