2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Extra

Honnan tudott ennyit Helen Mirren a Saul fiáról?

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 10: Helen Mirren at The 73rd Golden Globe Awards at The Beverly Hilton in Beverly Hills, California on January 10, 2016. Credit: mpi200/MediaPunch, Image: 271020352, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, CorbisSokan csodálkoztak azon, hogy az Oscar-díjas Helen Mirren mennyire felkészült volt magyar filmtörténetből, ugyanis a Golden Globe-díjátadón a 71 éves színásznő adta át a Legjobb külföldi filmnek járó díjat Nemes Jeles László: Saul fia című filmjéért. A boríték felnyitása után a következőket mondta:

“Szeretném elmondani ezt, mert ez az első alkalom, hogy ez az ország szerintem először nyer Golden Globe-ot, ami igazán nagyszerű. Ez a Saul fia, Magyarország”


A Szeretettel Hollywoodból című műsor háziasszonya Návai Anikó a helyszínről tudósított az eseményről és a közelmúltban megosztott egy felvételt a Facebook oldalán, ahol interjút készített Helen Mirren-nel. Az interjú szerint a vörös szőnyegen a színésznőnek még fogalma sem volt arról, hogy magyar film még sosem nyert Arany Glóbuszt, úgyhogy Návai plusz információja segítette ki az angol színésznőt. Helen még ott megígérte neki, hogy emlékezni fog erre, ha a Saul fia nyer és, ahogy a megosztott videó is bizonyítja: állta a szavát.

A videó ITT  tekintehető meg!


Kapcsolódó Cikkek