EUR: 305,22 Ft
CHF: 273,48 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb XVI.kerület

Ifjú tehetségeket keresnek

ifju_einsteinAz önkormányzat idén is keresi azokat a kertvárosi fiatalokat, akik a szellemi és tudományos élet területén kimagasló eredményt értek el.

A „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” díjra várják a jelöléseket olyan 12–35 éves kor közötti fiatalok személyében, akik a kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkeznek.

A kerületben lakó magánszemélyek is tehetnek javaslatot: ha szeretnének jelölni valakit, írják le a nevét, életrajzát és azt, miért javasolják őt. Magyar kultúra és irodalom, magyar zeneművészet és magyar tudomány kategóriákban lehet nevezni. A címmel oklevél, emlékplakett, valamint 12 hónapon keresztül 50 ezer forint ösztöndíj jár. A díjat a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülésen adják át.

A javaslatokat zárt borítékban február 1-jéig lehet beküldeni postai úton, vagy személyesen benyújtani a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetjében (1163 Budapest, Havashalom utca 43.) a Kulturális és Sport Bizottságnak címezve. A borítékra rá kell írni: „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége”. A felhívással kapcsolatban további információ kérhető a 401-1561-es telefonszámon, vagy személyesen a Polgármesteri Kabinetben, a 111-es szobában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.