EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb XVI.kerület

Ifjú tehetségeket keresnek

ifju_einsteinAz önkormányzat idén is keresi azokat a kertvárosi fiatalokat, akik a szellemi és tudományos élet területén kimagasló eredményt értek el.

A „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” díjra várják a jelöléseket olyan 12–35 éves kor közötti fiatalok személyében, akik a kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkeznek.

A kerületben lakó magánszemélyek is tehetnek javaslatot: ha szeretnének jelölni valakit, írják le a nevét, életrajzát és azt, miért javasolják őt. Magyar kultúra és irodalom, magyar zeneművészet és magyar tudomány kategóriákban lehet nevezni. A címmel oklevél, emlékplakett, valamint 12 hónapon keresztül 50 ezer forint ösztöndíj jár. A díjat a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülésen adják át.

A javaslatokat zárt borítékban február 1-jéig lehet beküldeni postai úton, vagy személyesen benyújtani a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetjében (1163 Budapest, Havashalom utca 43.) a Kulturális és Sport Bizottságnak címezve. A borítékra rá kell írni: „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége”. A felhívással kapcsolatban további információ kérhető a 401-1561-es telefonszámon, vagy személyesen a Polgármesteri Kabinetben, a 111-es szobában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.