EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb

Igazán túrós, sokáig puha túrógombóc

Hungarian_túrógombóc

Hozzávalók:

2 dl búzadara vagy kukoricadara

500 gramm túró

3 ek. cukor

1 citrom reszelt héja

csipet só

zsemlemorzsa

Tálaláskor:

tejföl, porcukor

Öt deciliter vizet felteszünk főni, benne a cukorral és a reszelt citromhéjjal és a csipet sóval. Amikor felforrt, lassan, hogy ne csomósodjon, hozzáadjuk a búzadarát (gluténmentes verziónál a kukoricadarát). Folyamatos kevergetés mellett újraforrástól számítva még nagyjából 3 percig főzzük, hogy jól besűrűsödjön. Még forrón összekeverjük az alaposan áttört nyers túróval. Ezután vizes kézzel gombócokat formálunk és beleforgatjuk a megpirított zsemlemorzsába (gluténmentes verziónál gluténmentes morzsába). Tejföllel leöntve, porcukorral megszórva tálaljuk. A hagyományos túrógombóccal ellentétben jól érvényesül benne a túró íze és másnapra sem keményedik meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.