EUR: 307,70 Ft
CHF: 265,71 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Egyéb

Igazán túrós, sokáig puha túrógombóc

Hungarian_túrógombóc

Hozzávalók:

2 dl búzadara vagy kukoricadara

500 gramm túró

3 ek. cukor

1 citrom reszelt héja

csipet só

zsemlemorzsa

Tálaláskor:

tejföl, porcukor

Öt deciliter vizet felteszünk főni, benne a cukorral és a reszelt citromhéjjal és a csipet sóval. Amikor felforrt, lassan, hogy ne csomósodjon, hozzáadjuk a búzadarát (gluténmentes verziónál a kukoricadarát). Folyamatos kevergetés mellett újraforrástól számítva még nagyjából 3 percig főzzük, hogy jól besűrűsödjön. Még forrón összekeverjük az alaposan áttört nyers túróval. Ezután vizes kézzel gombócokat formálunk és beleforgatjuk a megpirított zsemlemorzsába (gluténmentes verziónál gluténmentes morzsába). Tejföllel leöntve, porcukorral megszórva tálaljuk. A hagyományos túrógombóccal ellentétben jól érvényesül benne a túró íze és másnapra sem keményedik meg.

Kapcsolódó Cikkek