2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb I.kerület XI.kerület

Indiában búcsúzik a Csárdáskirálynő

A Csárdáskirálynő című operett bemutatása 100. évfordulója alkalmából, Budapesti Operettszínház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Budapest után Delhiben is felcsendül a Csárdáskirálynő

A Somlói úton, a Balassi Intézet központjában mutatta be a Csárdáskirálynőt Lévai Enikő, Szendy Szilvi, Dolhai Attila és Szabó Dávid a Budapesti Operettszínház Zenekarának kvintettjével. A produkció innen nemzetközi turnéra indul, hogy népszerűsítse a magyar kultúrát Európában és Ázsiában.

– Az operettstatisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a föld valamelyik pontján föl ne csendülne – színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban – Kálmán Imre valamelyik melódiája. A legendás zeneszerző legnépszerűbb darabja, a Csárdáskirálynő most ünnepli bemutatásának 100. évfordulóját. A centenárium alkalmából a Balassi Intézet négy európai és egy ázsiai városban is bemutatja a méltán híres operett zenei keresztmetszetét – tudtuk meg Hammerstein Judittól, a Balassi Intézet főigazgatójától.


A produkciót január 16-án a bécsi Ferien Messén, majd 19-én a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium koncerttermében láthatják az operettrajongók. Január 22-én a horvátországi Varasdon Fischl Mónikával, Kékkovács Marával, Vadász Zsolttal és Szabó Dáviddal találkozhat a közönség, majd az európai helyszínek sorát Brüsszel zárja február 8-án a Balassi Intézet – Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatának épületében. Hammerstein Judit felhívta a figyelmet annak a jelentőségére, hogy a turné Indiában ér véget.

balassi hammerstein

Hammerstein Judit főigazgató

– Igazi különlegességként Indiában is bemutatkozunk a Balassi Intézet – Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban március 27-én.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.