2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb I.kerület XI.kerület

Indiában búcsúzik a Csárdáskirálynő

A Csárdáskirálynő című operett bemutatása 100. évfordulója alkalmából, Budapesti Operettszínház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Budapest után Delhiben is felcsendül a Csárdáskirálynő

A Somlói úton, a Balassi Intézet központjában mutatta be a Csárdáskirálynőt Lévai Enikő, Szendy Szilvi, Dolhai Attila és Szabó Dávid a Budapesti Operettszínház Zenekarának kvintettjével. A produkció innen nemzetközi turnéra indul, hogy népszerűsítse a magyar kultúrát Európában és Ázsiában.

– Az operettstatisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a föld valamelyik pontján föl ne csendülne – színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban – Kálmán Imre valamelyik melódiája. A legendás zeneszerző legnépszerűbb darabja, a Csárdáskirálynő most ünnepli bemutatásának 100. évfordulóját. A centenárium alkalmából a Balassi Intézet négy európai és egy ázsiai városban is bemutatja a méltán híres operett zenei keresztmetszetét – tudtuk meg Hammerstein Judittól, a Balassi Intézet főigazgatójától.


A produkciót január 16-án a bécsi Ferien Messén, majd 19-én a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium koncerttermében láthatják az operettrajongók. Január 22-én a horvátországi Varasdon Fischl Mónikával, Kékkovács Marával, Vadász Zsolttal és Szabó Dáviddal találkozhat a közönség, majd az európai helyszínek sorát Brüsszel zárja február 8-án a Balassi Intézet – Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatának épületében. Hammerstein Judit felhívta a figyelmet annak a jelentőségére, hogy a turné Indiában ér véget.

balassi hammerstein

Hammerstein Judit főigazgató

– Igazi különlegességként Indiában is bemutatkozunk a Balassi Intézet – Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban március 27-én.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.