EUR: 326,39 Ft
CHF: 283,62 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld III.kerület

Jubilálnak a táncosok is

táncIdén ünnepli önálló működésének negyedszázados évfordulóját az országban egyedülálló népzenei énekes és hangszeres képzés nyújtó Óbudai Népzenei Iskola, amelynek története azonban már négy évtizedre nyúlik vissza. Az Óbudai Népzenei Iskola a magyarországi népzenetanítás legrégebben működő műhelye. Az iskolának jelenleg körülbelül 200 növendéke van, akik szinte valamennyi magyar népi hangszert tanulhatják a népi ének, a népi játékok, és a népszokások mellett. Az Óbudai Népzenei Iskolában a tanítás módszere a személyes átadáson (a tanárok maguk is a népzene avatott előadói) és eredeti felvételek hallgatásán alapszik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Készítsen limonádét otthon!

  Készítsen limonádét otthon!

  Napjainkban reneszánszát éli a limonádé. A nagy melegben kifejezetten kellemes hűsítő lehet egy finoman elkészített ital, ami ráadásként még kifejezetten egészségesek is, ha jó sok gyümölccsel készülnek.

 • Orbánék beintettek Junckernek

  Orbánék beintettek Junckernek

  Magyarország érdeke, hogy sikeres osztrák elnökség legyen a következő időszakban. Bízunk benne, hogy az osztrák elnökség után erősebb és biztonságosabb közösség lesz Európa, mint most – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi négyek-Ausztria csúcstalálkozó után a Várkert Bazárban.

 • Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Hétvégén rendezik a Red Bull Air Race Világbajnokság budapesti versenyét, így hétfőig több fővárosi fő közlekedési útvonalat – budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, valamint a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér környékét– időszakosan lezárják a forgalom elől – derül ki a BKK honlapjáról.