EUR: 310,44 Ft
CHF: 259,19 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb IV.kerület

Kapás Bogi nálunk folytatja

Kazany, 2015. augusztus 4. A bronzérmes Kapás Boglárka az 1500 méteres gyorsúszás eredményhirdetése után a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 4-én. MTI Fotó: Kovács Anikó


A bronzérmes Kapás Boglárka az 1500 méteres gyorsúszás eredményhirdetése után a kazanyi vizes világbajnokságon tavaly nyáron.
MTI Fotó: Kovács Anikó

Újabb úszó váltott az évkezdéssel klubot. Kapás Boglárka a BVSC-t elhagyva az UTE színeiben kívánja folytatni úszóályafutását.

– Ami a legfontosabb: nem sértődés vagy harag vezérelt, amikor 17 év után búcsút mondtam zuglói klubomnak – ezzel kezdte a 22 esztendős, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, az idei kazanyi világbajnokságon 1500 méteren bronzérmet nyert gyorsúszó a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának adott nyilatkozatát.


– A döntést jól átgondoltam. A váltással új esélyt szeretnék adni magamnak, ami kizökkent a hangulati kátyúból, erőt adhat és lendületet. A felkészítésemet mostantól Dani segítőtársai, Virth Balázs és Kovácshegyi Ferenc veszik át, szerintem jól fogunk együttműködni. Azt remélem, a környezetváltozás gyorsan vissza fogja adni nekem azt a versenyzői szellemet és motiváltságot, ami korábban jellemző volt rám. Talán hasonlíthat majd az életem alakulása Cseh Laciéra, aki váltott, és nem is bánta meg – mondta Kapás Boglárka, nem titkolva, hogy az átigazolásával kapcsolatos kérdések tisztázása feltehetően a jogászok dolga lesz.

Kapás Boglárka megúszta a riói A-szintet, készül a harmadik felnőtt, sorrendben negyedik olimpiájára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.