EUR: 307,34 Ft
CHF: 282,05 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Egyéb XVIII.kerület

Kemény pályán teniszezhetünk

A magyar teniszsport két kiválósága, a junior világbajnok, US Open-győztes Gálfi Dalma és a junior világranglista első helyén álló kerületi sportember, Valkusz Máté bemutató mérkőzésével átadták az elmúlt évben megépített, négy kemény borítású pályát a Bókay-kertben.

bókay pálya18

Valkusz Máté és Gálfi Dalma játszotta az avató meccset

A megnyitón Hasuly Yvette, a Golden Ace Sport and Tennis Club Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2012-ben azzal a céllal jött létre a klub a Bókayban, hogy újraélessze a teniszéletet és minél több gyerekkel megismertesse és megszerettesse ezt a klasszikus és népszerű sportágat.

– Többször felvetődött, hogy jó lenne kemény pályán is játszani, így tavaly márciusban az önkormányzat egyetértésével a kertben lévő nyolc salakos pályából négyet önerőből átépítettünk. Ez a közel 100 milliós beruházás tartalmazza a pályákat, azok világításának korszerűsítését, új lelátók építését, valamint a négy kemény pálya fölé korszerű, háromrétegű sátor megépítését, amelynek fűtése is jóval gazdaságosabb.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.