2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XVIII.kerület

Kemény pályán teniszezhetünk

A magyar teniszsport két kiválósága, a junior világbajnok, US Open-győztes Gálfi Dalma és a junior világranglista első helyén álló kerületi sportember, Valkusz Máté bemutató mérkőzésével átadták az elmúlt évben megépített, négy kemény borítású pályát a Bókay-kertben.

bókay pálya18

Valkusz Máté és Gálfi Dalma játszotta az avató meccset

A megnyitón Hasuly Yvette, a Golden Ace Sport and Tennis Club Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2012-ben azzal a céllal jött létre a klub a Bókayban, hogy újraélessze a teniszéletet és minél több gyerekkel megismertesse és megszerettesse ezt a klasszikus és népszerű sportágat.


– Többször felvetődött, hogy jó lenne kemény pályán is játszani, így tavaly márciusban az önkormányzat egyetértésével a kertben lévő nyolc salakos pályából négyet önerőből átépítettünk. Ez a közel 100 milliós beruházás tartalmazza a pályákat, azok világításának korszerűsítését, új lelátók építését, valamint a négy kemény pálya fölé korszerű, háromrétegű sátor megépítését, amelynek fűtése is jóval gazdaságosabb.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.