EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Kenguruval készültek terrormerényletet elkövetni

Kenguruval készült merényletet elkövetni egy ausztrál fiatal, akit négy rendbeli terrorcselekmény elkövetésének kísérletével még tavaly vettek őrizetbe, és csütörtökön állítottak bíróság elé Melbourne-ben.

A 19 éves Sevdet Ramadan Besimet azzal vádolták, hogy meg akart ölni és lefejezni egy rendőrt.

A vádlott az interneten vitatta meg szélsőséges társaival “állati” tervét. Arra készült, hogy egy kengurura robbanószerkezetet kötöz, szőrméjére az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet jelképét rajzolja, majd rendőrök közé engedi, és működésbe hozza a pokolgépet.

A hatóságok szerint Besim a bűncselekményt az IÁ által terjesztett terrorista ideológia hatása alatt tervelte ki. A vád előterjesztésekor a fiatalember ártatlannak vallotta magát.

Besimet tavaly április 18-án vették őrizetbe Melbourne déli elővárosában, egy terrorellenes művelet során. Az akcióban öt embert fogtak el, a hatóságok szerint közülük ketten azt tervezték, hogy a terrormerényletet az ausztrál és új-zélandi hadsereg első világháborús közös egységének (ANZAC) emléknapján, április 25-én hajtják végre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.