2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

Kenguruval készültek terrormerényletet elkövetni

Kenguruval készült merényletet elkövetni egy ausztrál fiatal, akit négy rendbeli terrorcselekmény elkövetésének kísérletével még tavaly vettek őrizetbe, és csütörtökön állítottak bíróság elé Melbourne-ben.

A 19 éves Sevdet Ramadan Besimet azzal vádolták, hogy meg akart ölni és lefejezni egy rendőrt.


A vádlott az interneten vitatta meg szélsőséges társaival “állati” tervét. Arra készült, hogy egy kengurura robbanószerkezetet kötöz, szőrméjére az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet jelképét rajzolja, majd rendőrök közé engedi, és működésbe hozza a pokolgépet.

A hatóságok szerint Besim a bűncselekményt az IÁ által terjesztett terrorista ideológia hatása alatt tervelte ki. A vád előterjesztésekor a fiatalember ártatlannak vallotta magát.

Besimet tavaly április 18-án vették őrizetbe Melbourne déli elővárosában, egy terrorellenes művelet során. Az akcióban öt embert fogtak el, a hatóságok szerint közülük ketten azt tervezték, hogy a terrormerényletet az ausztrál és új-zélandi hadsereg első világháborús közös egységének (ANZAC) emléknapján, április 25-én hajtják végre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.