2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XIII.kerület

Két küzdősporttal bővült a Vasas

Az új évben két új szakosztállyal is bővült a Vasas-család. A piros-kék sportolók immár cselgáncsozhatnak és karatézhatnak is kerületünk klubjában.

 Roli-Poli Gyermekmozgásközpont, Vasas karate-edzés (Fotó: Keresztesi Balázs)

A karateedzések már meg is kezdődtek a Vasasnál (Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Január közepétől a karate felkerült a Vasas sportági kínálatába. Az együttműködés iskolákban működő karatecsoportokkal jött létre, amelyek szakmai munkáját Egri Tamás irányítja. Jelenleg az utánpótlás-nevelés áll a középpontban, a legtehetségesebb versenyzők a hazai mellett nemzetközi szinten is rendre komoly eredményeket érnek el, így néhány év múlva akár már felnőtt élsportolói szinten is hallhatunk a Vasas karatékáiról.


– A karate elindításával remélhetőleg egy leendő olimpiai sportággal bővülünk, hiszen jó esély van felkerülni a 2020-as tokiói olimpiai programjára – mondta a Lokálnak Markovits László, a Vasas elnöke. – Szerencsére megtaláltuk azt a személyt, akit érdemesnek tartottunk felkarolni, elsősorban a csoportjaival végzett szakmai munka és az emberi kvalitások alapján. Ez pedig Egri Tamás, aki januártól immár a Vasas karateszakosztályának igazgatójaként dolgozik.
– Négy éve kezdtem el a munkát a saját csoportommal, most pedig egy nagyon komoly mérföldkőhöz érkeztünk –mondta lapunknak az edző. – Az egyeztetéseink során végig éreztem, hogy a Vasasnál nem csak egy üres jelmondat, hogy a család az első. Ez a szellemiség számunkra is elsődleges, hiszen igazi csapatként dolgozunk együtt, minden szereplő segíti egymás munkáját.

A karate mellett a cselgáncs is megjelenik a Vasasnál. A klub az évek óta sikeresen működő Újbuda Sportegyesülettel lép partnerségre, amelyet Bere Tamás irányít, a szakmai munkáért pedig az egykori Európa-bajnok kiválóság, Hadfi Dániel felel majd.


– A széles bázisra épülő utánpótlásmunkához a Vasas a létesítményfejlesztéseken, a versenysporton és a klub nevének presztízsén keresztül tud biztos hátteret és további lendületet adni. Meggyőződésem, hogy sikeres műhelyt fogunk közösen működtetni, és akár már a tokiói olimpián szurkolhatunk a Vasas dzsúdósainak – mondta ezzel kapcsolatban a Vasas elnöke.

Hadfi Dániel 2007-ben lett a sportág Európa-bajnoka, de nyert világkupát és szuper világkupát is.
– Megtisztelő a Vasas családhoz tartozni, szeretnénk, ha a sportolóink és a hozzátartozóik tényleg igazi otthonra lelnének az együttműködésnek köszönhetően. A szakmai stábbal azon leszünk, hogy sportolóinkra az egész magyar dzsúdósport és immáron a Vasas is büszke lehessen – mondta Hadfi Dániel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.